Αφιέρωμα της Ομόνοιας στον «μάγο» ΑσίςΑφιέρωμα στον Νούνο Ασίς ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ομόνοια.

«Ένας από τους πιο αγαπημένους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και λατρεύτηκε από τον κόσμο της Ομόνοιας. 


Ήρθε στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2012 και έμελλε να αποτελέσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας μας. Στην τετραετή του παρουσία πρόσφερε ποικιλοτρόπως τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, αποτελώντας μία ξεχωριστή φυσιογνωμία για τον σύλλογο», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ και προσθέτει: «Με 110 συμμετοχές και 21 γκολ, αποτέλεσε εκ των ηγετών σε μία μεταβατική περίοδο όπου η ομάδα μας προσπαθούσε να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός συνόλου που θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Κυρίαρχος στη θέση του, διεισδυτικός, δημιουργικός και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είχε συχνή επαφή με τα δίκτυα, εξου και τα 21 γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Ομόνοιας. Ο Νούνο ήταν ένα κλασσικό «10άρι» που έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο! Πολλές ήταν οι φορές, άλλωστε, που πήρε την ομάδα στους ώμους και την οδήγησε στη νίκη.

Ο “μάγος” όπως τον αποκαλούσε ο Πράσινος Λαός, ξεχώριζε για την ηγετική του φυσιογνωμία εντός και εκτός των αποδυτηρίων, ενώ με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Το 2016 η Ομόνοια τον τίμησε για την προσφορά του σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο ΓΣΠ απέναντι στον Απόλλωνα. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στο γήπεδο και σε ένα φορτισμένο κλίμα αποχαιρέτισε έναν ποδοσφαιριστή που αγάπησε την Ομόνοια και αγαπήθηκε από αυτήν.

Φόρεσε τη φανέλα των δύο μεγάλων ομάδων της Λισσαβόνας, της Σπόρτιγκ και της Μπενφίκα. Αγωνίστηκε επίσης στη Λουρινχανένσε, την Αλβέρκα, την Ζιλ Βιθέντε, την Γκιμαράες και την Αλ Ιτιχάντ. Φόρεσε δύο φορές τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών. Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1977».