Παράθυρα/ Ορίζοντας

Μια βδομάδα αφιερωμένη στη σύγχρονη λόγια μουσική

10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής στην Καστελιώτισσα

Το 10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής θα παρουσιαστεί από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου στη μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ετοίμασαν μία βδομάδα αφιερωμένη στη σύγχρονη λόγια μουσική.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο σήμα της έναρξης θα δοθεί την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου και Ά. Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Κρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Μ. Ανδρονίκου, Α. Σκορδή, Α. Μουστούκη, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το κουαρτέτο σαξοφώνων Ensemble du Βout du Monde την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Το Ensemble du Bout du Monde (EBM) είναι μια βραβευμένη μουσική κολεκτίβα που αποτελείται από τέσσερις κλασικά εκπαιδευμένους σαξοφωνιστές από το Ισραήλ, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ζουν στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία. Ως ένα σύγχρονο σύνολο, αναζητούν συνεχώς να τοποθετήσουν την τέχνη σε απροσδόκητες και πραγματικά μοναδικές καταστάσεις.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το 9-μελές Αυστριακό μουσικό σύνολο Black Page Orchestra. Ιδρυμένο το 2014 στη Βιέννη, το Black Page Orchestra είναι ένα σύνολο επικεντρωμένο στη ριζοσπαστική και αντισυμβατική μουσική της σημερινής εποχής. Εκτός από αυτή τη σαφή αισθητική προσέγγιση, το σύνολο εστιάζει σε συνθέσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά, βίντεο και διαφορετικές τεχνολογίες σε καλλιτεχνικό πλαίσιο, καθώς και έργα με παραστατικό χαρακτήρα.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ. Ανδρονίκου, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Σάββα, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

8 έως 13 Νοεμβρίου

Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα

Ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος Ελεύθερη έπειτα από κρατήση

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.