Αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη το Διεθνές Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας

Greek musician Mikis Theodorakis sings for his fans after the end of a massive concert for him at Davilla walls in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Oct. 11, 2005. Prominent Greek composer Mikis Theodorakis was honored for his contribution to culture during a concert in Nicosia.(AP Photo/Philippos Christou)
Έλα στο Google News

Στον αείμνηστο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφιερώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας τις εκδηλώσεις του τετραήμερου Διεθνούς Φεστιβάλ του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε να αφιερώσει τις τετραήμερες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, που θα πραγματοποιηθούν στις 23, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Προστίθεται ότι παρά τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες προκάλεσε τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο προϋπολογισμός του Διεθνούς Φεστιβάλ κατά το ήμισυ, ο Δήμος Αγίας Νάπας με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, κατάφερε να καταρτίσει ένα πολύ προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Εθελοντισμού με τίτλο «Αθλητισμός για όλους» η οποία εντάσσεται στα προεόρτια του Φεστιβάλ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE. Στην  πρώτη ενότητα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δράσεις από μέλη των ομάδων του προγράμματος ΑΓΟ Αμμοχώστου και  στη δεύτερη ενότητα ο Μουσικοχορευτικός Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας θα παρουσιάσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προστίθεται.

Την πρώτη επίσημη ημέρα του Φεστιβάλ, δηλαδή τη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Καράβι στολισμένο» από τους γνωστούς καλλιτέχνες Γεωργία Νταγάκη, Δέσποινα Ολυμπίου και Κούλη Θεοδώρου, με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών με ειδική αναφορά στη Κρήτη. Η συναυλία θα αρχίσει στις οκτώ το βράδυ ενώ 15 λεπτά προηγουμένως οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, θα παιανίζει μουσική και τραγούδια γύρω από τον κυκλικό κόμβο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού από τις 7 μέχρι τις 7.30 το βράδυ.

Η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, συναυλία με τίτλο «Όμορφη Πόλη Αγία Νάπα», αφιέρωμα στο σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος μαζί με τις Κύπριες τραγουδίστριες Μαρία Βαρδάκη και Μαριάννα Χατζηχρίστου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με σπουδαία τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη, τους οποίους θα συνοδεύει οκταμελές μουσικό σχήμα υπό τη διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία του ερμηνευτή Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «Του Έρωτα παιδεμοί», μία ανθολογία με τραγούδια του έρωτα από την παράδοση μέχρι τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Με τον Παντελή Θαλασσινό συμμετέχει η Λίζα Θεοφάνους και συνοδεύει επταμελές μουσικό σχήμα υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών καθώς και έκθεση γεωργικών προϊόντων και λουλουδιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Ακόμα θα πραγματοποιηθεί έκθεση του Τμήματος Δασών με θέμα «Χλωρίδα, Πανίδα και Περιβάλλον της Κύπρου», ενώ ως εκθεσιακός χώρος θα λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο – Αγροτόσπιτο.

Στο προαύλιο του Αγροτόσπιτου θα διεξάγονται επιδείξεις διαφόρων οικιακών αγροτικών και γεωργικών ασχολιών, ενώ θα παρουσιάζονται επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών μεταξύ των οποίων ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, γάνωμα, μεταξουργία, δερματοτεχνία, καλαθοπλεχτική και αγγειοπλαστική.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την υπόδειξη Safe Pass.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.