Αφήνουν χωρίς παραλλαγές και άρβυλα τους εφέδρους

Χρεώνουν όπλα, σφαίρες και όλα τα αναγκαία στους έφεδρους αλλά δεν τους δίνουν...ρούχα και παπούτσια!

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Τάσου Αναστάση 

Χωρίς τα βασικά υλικά, τα οποία είναι η παραλλαγή και τα άρβυλα, αφήνει η Εθνική Φρουρά τους εφέδρους ενώ την ίδια ώρα τους χρεώνει με όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό, όπως όπλα, πυρομαχικά, αντίσκηνο κτλ.

Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΕΦ, πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που όπως μας λέχθηκε, απαιτεί «πολιτική απόφαση» για να αντιμετωπιστεί.

Οι έφεδροι στρατιώτες, καλούνται να παρουσιαστούν με τη στολή και τα άρβυλα που είχαν όταν απολύθηκαν από την ΕΦ, όταν δηλαδή ήταν 20 ετών. Εαν αυτή η στολή για οποιοδήποτε λόγο καταστεί άχρηστη, τότε οι έφεδροι μένουν χωρίς ρούχα για τις παρουσιάσεις τους στην εφεδρεία.

Τους καλούν να αγοράσουν άρβυλα και παραλλαγή

Μάλιστα, οι αξιωματικοί καλούν τους εφέδρους να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα παραλλαγή και άρβυλα, για δική τους ασφάλεια, καθώς η απουσία των κατάλληλων παπουτσιών μπορεί να οδηγήσει στον τραυματισμό των εφέδρων κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης ή παρουσίασης.

Μάλιστα σε μια περίπτωση, αξιωματικός έδωσε την επιπλέον στολή του σε έφεδρο που ήταν υπό τις διαταγές του έτσι ώστε να μπορεί να παρουσιάζεται στις εφεδρείες του όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Δεν υπάρχει το κονδύλι για αγορά

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι για την αγορά παραλλαγής και αρβύλων για εφέδρους που δεν έχουν την στολή απόλυσης τους. Η εξεύρεση ενός τέτοιου κονδυλίου απαιτεί πολιτική βούληση και δεν είναι στα χέρια του ΓΕΕΦ.

Εφαρμόστηκε το νέο καθεστώς εφεδρείας

Στο μεταξύ, εφαρμόστηκε από την αρχή του έτους το νέος καθεστώς εφεδρείας που θέλει να αποτρέψει φαινόμενα…«τερατσιάς», όπου οι έφεδροι παρουσιάζονταν για ασκήσεις ή βολές και κατέληγαν αν αναλώνουν άσκοπα το χρόνο τους στα χωράφια.

Πολλά τάγματα ήδη έχουν πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο κάλεσμα των εφέδρων τους και τους ενημέρωσαν για το νέο καθεστώς και την ιδιότητα τους ενώ αναμένεται όπως παρουσιαστούν ακόμα δύο φορές το 2019 για βολές και ασκήσεις σε συγκεκριμένο χρόνο έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άσκοπης παρουσίας εφέδρων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.