Αφήστε τα σάπια, ο κόσμος σάς κατάλαβε

Της Νίκης Κουλέρμου

Κλαίει και οδύρεται ο ΔΗΣΥ γιατί «την ώρα που ο Νίκος Αναστασιάδης αξιοποιεί τον διεθνή παράγοντα και δημιουργεί ερείσματα για την υπόθεση της Κύπρου … εδώ στην Κύπρο, αυτοί που παρουσιάζονται και λένε ότι η μόνη τους έγνοια είναι το Κυπριακό, προεδρικοί υποψήφιοι και κόμματα που τους υποστηρίζουν, επιχειρούν να υποσκάπτουν τον Πρόεδρο και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το Κυπριακό για τις προεδρικές εκλογές».

Πρώτος διδάξας ο Πρόεδρος, κύριοι του ΔΗΣΥ. Να μη θυμίσουμε τη συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ απέναντι στον τέως Πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Χέρι-χέρι με τον κ. Κουλία του ΔΗΚΟ, την ώρα μάλιστα που το ΔΗΚΟ συγκυβερνούσε με το κόμμα της Αριστεράς (τώρα ξαφνικά το θυμήθηκαν κι αυτοί) κατηγορούσαν για γενναιόδωρες προσφορές και απαράδεκτες υποχωρήσεις…

Με κορύφωση την απόρριψη της εκ περιτροπής προεδρίας την οποία είχε βάλει στο τραπέζι ο μ. Γλ. Κληρίδης και αποδέχθηκε ο Τ. Παπαδόπουλος, αφού πουθενά στις προτάσεις για τροποποίηση του σχεδίου Ανάν δεν εγέρθηκε αυτό το ζήτημα.

Να μη θυμίσουμε πως κάθε φορά που είχαμε προεδρικές εκλογές «ενταφιάζαμε» ό,τι καλό πετύχαιναν οι προηγούμενοι για να κερδίσουμε τις ψήφους αυτών που μόνιμα φλέρταραν με την εξουσία και μοιράζονταν τα λάφυρά της. Ιδέες Γκάλι για να εγκολπωθούμε τις ψήφους του ΔΗΚΟ, πυραυλολογία και ηφαιστειολογία για να εγκολπωθούμε τις ψήφους της ΕΔΕΚ κ.ο.κ.

Να μη θυμίσουμε τις συμφωνίες που έκανε με το ΔΗΚΟ ο κ. Αναστασιάδης για να αναρριχηθεί στον προεδρικό θώκο… Να μην τα θυμίσουμε όλα αυτά γιατί ο ΔΗΣΥ θα τα εκλάβει ως… υπόσκαψη, ήμαρτον! Να θυμίσουμε όμως στην Πινδάρου και σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι ο Πρόεδρος κορόιδεψε πολλούς σ’ αυτή την πενταετία και η διαχείριση του Κυπριακού, όπως αποδεικνύεται και με τους χειρισμούς στο Κρανς-Μοντάνα, έγινε με τρόπο ώστε να εξυπηρετηθούν οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες, εξυπηρετήσεις και φιλοδοξίες πλην του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος απλά «τίμησε» την παραδοσιακή συμπεριφορά του ΔΗΣΥ, να εκμεταλλευτεί το Κυπριακό για να μην κακοφανίσει τους εταίρους στην κυβέρνηση και εν δυνάμει εταίρους. Ήταν συνεπής σ’ αυτό και η υπενθύμιση ας μην εκληφθεί και πάλι ως υπόσκαψη. Υπενθύμιση ότι: * Αντί να συνεχίσει από κει που έμειναν οι διαπραγματεύσεις έδωσε την ευκαιρία να το «διεκδικεί» ο κ. Έρογλου που ήταν τότε στη γωνιά.

* Αντί να συνεχίσει με βάση τα κοινά ανακοινωθέντα Χριστόφια-Ταλάτ κατέληξε στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου με το οποίο «νερώθηκε» η μία και ενιαία κυριαρχία…

* Η αποδοχή των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ από τον κ. Ακιντζί υποχρέωσε τον κ. Αναστασιάδη να ακολουθήσει… Μέχρι σε ένα σημείο επιτεύχθηκε πρόοδος και άρχισαν πάλι οι παλινδρομήσεις του δείπνου της 1ης του Δεκέμβρη, της διεθνούς διάσκεψης που έγινε πενταμερής, με το ενωτικό δημοψήφισμα και πάει λέγοντας.

Επέστρεψε στην τακτική των δύο βαρκών με την οποία είχε ξεκινήσει… Απλά και μόνο γιατί χρειάζεται τις ψήφους και της σκληροπυρηνικής δεξιάς και των απορριπτικών για να ξανακερδίσει τις εκλογές.

Και για να τους μαζέψει εκμεταλλεύτηκε το Κυπριακό… Απαλλάχθηκε από τα βαρίδια της διαπραγμάτευσης για να εκτεθεί αν μη τι άλλο η Τουρκία.

Τώρα η ΕΕ περιμένει ενημέρωση για το τι έγινε στο Κρανς-Μοντάνα… Η κα Μογκερίνι διά της σιωπής της δακτυλόδειξε ευθύνες… Η Τουρκία έχει βγει από το κάδρο των ευθυνών και τώρα περιμένουμε την έκθεση με την ψυχή στο στόμα. Ελπίζουμε να μην επιρριφθούν ευθύνες στην ε/κ πλευρά! Γι’ αυτό, κύριοι του ΔΗΣΥ, αφήστε τα σάπια. Κοιτάξτε στον καθρέφτη και θα δείτε πεντακάθαρα ποιος, πότε και πώς εκμεταλλεύθηκε το Κυπριακό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy