Αφίξεις με το Cyprus Flight Pass – Τι είναι και πως λειτουργεί

Επαναλειτουργούν σήμερα 9 Ιουνίου 2020 τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθούν τόσο οι επιβάτες όσο και οι αεροπορικές εταιρείες έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι επιβάτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στην  Κύπρο, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ των προτέρων όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και έγγραφα.

Στην προσπάθεια περιορισμού του ιού COVID-19 στην Κύπρο, όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες πρέπει να παρουσιάσουν «Κάρτα Εισόδου» πριν από την επιβίβαση.

Οι απαιτήσεις που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.

Για να δείτε τις απαιτήσεις ειδικά για το ταξίδι σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Γρήγορου Ελέγχου.

Για να λάβει ένας επιβάτης (άνω των 18 ετών) το CyprusFlightPass θα πρέπει να:

  1. Δημιουργήσει λογαριασμό
  2. Εισάγει τα προσωπικά του/της στοιχεία
  3. Προσθέσει τα στοιχεία της πτήσης
  4. Κάνει νομικές δηλώσεις
  5. Μπορεί να σας ζητηθεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ COVID-19
  6. Εάν ταξιδεύετε με ανηλίκους (<18 ετών), μπορούν να προστεθούν στην αίτησή σας ως συνοδευόμενοι ταξιδιώτες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησής σας, θα λάβετε μια αναφορά που περιλαμβάνει το CyprusFlightPass και όλες τις σχετικές πληροφορίες που θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε πριν από την επιβίβαση και κατά την άφιξη στη Κύπρο.

Εάν δεν μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την αίτηση ηλεκτρονικά, θα πρέπει να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται πιο κάτω

 

Λήψη Εντύπων

Ταξιδιώτες ηλικίας 65 ετών και άνω, ειδικότερα αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα ή για επιβάτες που, για οποιονδήποτε δικαιολογημένο λόγο, δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα με το χέρι. Το ίδιο ισχύει σε περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη λόγω τεχνικών προβλημάτων ή προγραμματισμένης συντήρησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες πρέπει να φέρουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία θα έχουν συμπληρώσει με το χέρι.

ΦΑΣΗ Α (09/06/20 – 19/06/20)
Προαπαιτούμενα & Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών

ΦΑΣΗ Β (από 20/06/20)
Προαπαιτούμενα & Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.