Αφόρητος εμπαιγμός για τη Λάρνακα

anastasiadis sinentefksi

ΑΚΕΛ: Κάλπικες και οι δεσμεύσεις για πανεπιστημιακές σχολές

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την υπαναχώρηση από την εξαγγελία για δημιουργία σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ.

Με χθεσινή ανακοίνωση, η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας κατήγγειλε την ακύρωση άλλης μιας προεδρικής εξαγγελίας μετά την ομολογία από την κυβέρνηση ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα.

«Ακόμα μια προεκλογική δέσμευση έχει αποδειχθεί κάλπικη», σχολίασε χαρακτηριστικά το ΑΚΕΛ Λάρνακας, το οποίο διατύπωσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο καλώντας τους να απαντήσουν: «Αφού δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα υλοποίησης του έργου, στη βάση ποιων δεδομένων το έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε μια ούτε δύο αλλά τρεις φορές; Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να εξαγγέλλει το έργο επανειλημμένως και το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για υλοποίησή του; Από τον Οκτώβριο του 2014, όταν είχε γίνει η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του Υπ. Συμβουλίου, γιατί δεν έγιναν ενέργειες για εξασφάλιση της απαιτούμενηςχρηματοδότησης για 4,5 ολόκληρα χρόνια;» ήταν τα ερωτήματα του ΑΚΕΛ το οποίο έθεσε και το κυβερνών κόμμα προ των ευθυνών του: «Καλούμε επίσης τον ΔΗΣΥ ως κυβερνών κόμμα να σταματήσει να επιχειρεί και σε αυτή την περίπτωση να δικαιολογήσει τις εξόφθαλμες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου για την απροκάλυπτη κοροϊδία εις βάρος της Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ ας αναλάβουν για μια φορά τις ευθύνες τους. Ο εμπαιγμός είναι αφόρητος»,καταλήγει η ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι: Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αξιοποίηση γης συνολικής έκτασης 95 σκαλών, παρά την Αλυκή Λάρνακας προς εγκατάσταση τριών σχολών του Πανεπιστημίου. Ο Πρόεδρος επανέλαβε τις εξαγγελίες του σε δύο επισκέψεις του στη Λάρνακα τον Ιούλιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy