Αυτή η γυναίκα από την Τζαμάικα κατέχει πλέον τον τίτλο του «γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο»

Μετά το θάνατο της Ιταλίδας Emma Moreno, ο τίτλος πέρασε επισήμως στην Violet Brown.

Η Violet Brown από τη Τζαμάικα κατέχει πλέον τον τίτλο του «γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο» μετά το θάνατο της Ιταλίδας Emma Morano σε ηλικία 117 ετών, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Γεροντολογίας.

Η Brown που είναι γεννημένη στις 10 Μαρτίου του 1900, έγινε πέρυσι η γηραιότερη Ισπανόφωνη γυναίκα στον κόσμο.

Πρώην μοδίστρα, ζει σήμερα σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στη Βαρκελώνη, μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι και σύμφωνα με τον Guardian δεν είναι σε θέση πλέον να επικοινωνεί με τους οικείους της.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», η 89χρονη κόρη της Ana αναγκάστηκε πρόσφατα να σταματήσεις τις καθημερινές τις επισκέψεις στον οίκο ευγηρίας λόγω δικών της προβλημάτων υγείας, αλλά ο 65χρονος εγγονός της Antonio την επισκέπτεται τακτικά.

«Πάντα πίστευα ότι η γιαγιά μου θα ζούσε πολλά χρόνια γιατί ήταν πολύ καλά όταν έφτασε τα 100» δήλωσε ο Antonio στην ισπανική εφημερίδα. «Περίμενα ότι θα γινόταν μία μέρα ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν η γηραιότερη στη Ευρώπη».

Μιλώντας στην El Pais το περασμένο καλοκαίρι, η κόρη της Vela, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο μυστικό για τη μακροζωία της. «Απολάμβανε ένα ποτήρι ημίγλυκο κρασί με το φαγητό της, αλλά ποτέ δεν έπινε πολύ. Έτρωγε τα πάντα: κρέας, ψάρι, λαχανικά. Η διατροφή της ήταν πολύ συνηθισμένη – σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό».

Με πληροφορίες από τη Guardian

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.