Αυτή την Αλκή χρειάζεται το κυπριακό ποδόσφαιρο

Η φετινή παρουσία της Αλκής Ορόκλινη στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη από το ξεκίνημα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια στέφθηκαν με επιτυχία, αλλά φέτος τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Στο πρωτάθλημα υπήρχαν αρκετές παραδοσιακές ομάδες της Α’ Κατηγορίας και ο στόχος της ανόδου ήταν εξαιρετικά δύσκολος να υλοποιηθεί. Θυμίζω τη δήλωση του προέδρου Άντη Λόππα στην εφημερίδα μας, πως ο στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει στις καλύτερες πέντε ομάδες της κατηγορίας.

Όπως φαίνεται η Αλκή είναι μέσα στους στόχους της. Θα τερματίσει πιθανότατα πρώτη και καλύτερη και η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια θα είναι πανηγυρική. Αυτό το αποτέλεσμα δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας.

Η διοίκηση, μαζί με την τεχνική ηγεσία, έκτισαν το ρόστερ με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στους δύσκολους αγώνες και παράλληλα να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα που θα διατηρούσαν την ομάδα διαρκώς σε τροχιά ανόδου.

Η Αλκή βρίσκεται σε αυτό το σημείο λόγω της πολύ καλής διαχείρισης που έγινε από τη διοίκηση, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε ο Σάββας Δαμιανού και λόγω των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που έχει στο ρόστερ.

Αν λάβουμε υπόψη τη δέσμευση του προέδρου ότι ο βασικός κορμός της ομάδας θα διατηρηθεί και τη νέα περίοδο, τότε θα αναμένουμε να δούμε μια δυνατή Αλκή.

Αυτή που έχει ανάγκη το κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή την ομάδα που δικαίως χαρακτήρισε ολόκληρη η Κύπρος «Αθάνατη» και το αποδεικνύει κάθε φορά που βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Χρίστος Αποστολίδης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.