Αυτοεργοδοτούμενοι και χωρίς καθόλου δικαιώματα, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών

Καδής: Όσοι εκπαιδευτικοί θα επιλέξουν να κινηθούν νομικά, έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν

Κανονικά ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων μετά τα λάθη που έγιναν και τώρα αξιολογούνται τα γραπτά, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδή, σημειώνοντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, είπε στον Άστρα, θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Καδής είπε ότι η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας ήταν ότι από το λάθος που έγινε δεν επηρεάστηκε η διαδικασία και ότι όσοι εκπαιδευτικοί θα επιλέξουν να κινηθούν νομικά, έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι με το νέο σχεδιασμό ένας αριθμός εκπαιδευτικών θα περάσουν στο στάδιο του αυτοεργοδοτούμενου χωρίς καθόλου δικαιώματα και ότι γίνεται προσπάθεια για επίλυση αυτού του προβλήματος.

ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες μετέτρεψαν περίπου χίλιους εκπαιδευτικούς σε αυτοεργοδοτούμενους


Οι κυβερνώντες μετέτρεψαν περίπου χίλιους εκπαιδευτικούς σε αυτοεργοδοτούμενους, επισήμανε στον Άστρα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Όπως ανέφερε, αφαίρεσαν από αυτούς τους ανθρώπους ένα σημαντικό κομμάτι των μισθών τους και αυτά τα χρήματα τα παίρνει η κυβέρνηση για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Τώρα, συμπλήρωσε, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα παρουσιάζονται ως αυτοί που θα το λύσουν μέχρι τις εκλογές.

Σε ότι αφορά το θέμα των εξετάσεων ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι αυτό το οποίο συνέβηκε ήταν το αποκορύφωμα της προχειρότητας των κυβερνώντων. Μετά το σκάνδαλο, σημείωσε, επέλεξαν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.