Αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας το τριήμερο των καρναβαλιών – Απολογισμός

Έντονη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας το τριήμερο που πέρασε, από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, μέχρι και χθες Δευτέρα της Καθαράς, 19 Φεβρουαρίου, 2018.

Τα μέτρα ασφάλειας, αλλά και τα μέτρα που λήφθηκαν από την Αστυνομία για παροχή διευκολύνσεων προς το κοινό, ήταν αυξημένα με στόχο την ομαλή διεξαγωγή τόσο των εκδηλώσεων για την καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού, όσο και για τις εξορμήσεις των πολιτών για τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας.

Για τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονταν και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και της τροχαίας κυκλοφορίας κατά το τριήμερο, η Αστυνομία με την έκδοση σχετικών δελτίων τύπου και ανακοινώσεων της, παρείχε τακτική ενημέρωση και σχετικές συμβουλές προς το κοινό.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 2018, διεξήχθη ομαλά η καρναβαλίστικη παρέλαση στην Λεμεσό, την οποία επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, με την τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους προς την Λεμεσό να είναι αυξημένη. Αυξημένη η τροχαία κίνηση ανά το παγκύπριο, ήταν και χθες, για τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας.

Θετικό το γεγονός ότι τόσο κατά τη διεξαγωγή της καρναβαλίστικης παρέλασης στην Λεμεσό, όσο και κατά τις διακινήσεις των πολιτών στο οδικό δίκτυο, δεν προέκυψε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Το βράδυ της Κυριακής, στην Λευκωσία, η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει για καταστολή οχληρίας που προκαλούσε μεγάλος αριθμός ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στην Λεωφόρο Προδρόμου.

Η παρέμβαση των μελών της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της τάξης, ενώ οδήγησε στη σύλληψη οκτώ προσώπων. (Το χθεσινό Αστυνομικό Δελτίο Τύπου αρ. 2, είναι σχετικό).

Κατά το τριήμερο μέλη της Αστυνομίας διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους, με έμφαση στις τροχαίες παραβάσεις που αποδεδειγμένα αποτελούν κύρια αιτία πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Συνολικά έγιναν 1419 έλεγχοι άλκοτεστ, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 110 πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, σε 67 περιπτώσεις τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν και παρείχαν οδική βοήθεια σε συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και η επείγουσα συνοδεία εγκύου γυναίκας προς το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω ιατρικού συμβάντος εγκυμοσύνης.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες της, σε συνεργασία με το κοινό για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.