Αυξημένο ενδιαφέρον των μαθητών για τις τεχνικές σχολές

Το 22% των παιδιών δήλωσε ενδιαφέρον για τις τεχνικές σχολές.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής τεχνικής εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζιης υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί και φέτος το σύστημα της μοριοδότησης.

Ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι η μοριοδότηση θα εφαρμοστεί μόνο στον κλάδο για τα ξενοδοχειακά και στον κλάδο μηχανικών και ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων, αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση και είναι αδύνατο να εγγραφούν όλα τα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι ανεγείρονται 3 νέα εργαστήρια σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό για να μπορέσουν οι τεχνικές σχολές να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.

Ο κ. Μαρκάτζιης κάλεσε τους γονείς και τους μαθητές να ενημερώνονται σωστά αφού υπάρχουν πολλές ειδικότητες που είναι σημαντικές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστον εξέφρασε έντονα παράπονα για τον τρόπο που λειτουργεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα γυμνάσια.

Όπως είπε, δεν γνωρίζουν τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που υπάρχουν στις τεχνικές σχολές και δεν ενημερώνουν σωστά τους μαθητές.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Πέτρος Κουλέρμος είπε ότι η διεύθυνση των τεχνικών σχολών πρέπει να ενημερώνει σωστά γονείς και μαθητές για όλους τους κλάδους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.