Αγ. Νάπα: Τέλη καλοκαιριού το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε ολόκληρη την πόλη

Δυστυχώς κάθε τέσσερα χρόνια καταγράφονται παρόμοιας φύσεως εγκληματικές ενέργειες στην Αγία Νάπα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στον κόσμο τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης Χρίστος Ζανέττου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι κόσμος ανησυχεί, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλο ερωτηματικό πως θα διασκεδάσουν τις ανησυχίες τους.

Ο κ. Ζανέττου ανακοίνωσε δε ότι ο Δήμος έλαβε έγκριση για τοποθέτηση κλειστού συστήματος ασφαλείας σε σημεία που είναι υψίστης επικινδυνότητας και στις εισόδους τις Αγίας Νάπας. Εξέφρασε την άποψη ότι περί τα τέλη Ιουλίου ή Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα. Όπως εξήγησε, δεν είναι σύστημα που θα μπορεί να το παρακολουθεί ο καθένας.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι η συλλογή πληροφοριών για την αστυνομία που αφορούν εγκληματικές ενέργειες. Επίσης είπε ότι θα ζητήσουν περαιτέρω ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού της Αγίας Νάπας.

Εγκληματολόγος: Κατά μέσο όρο 21-23 φόνοι το χρόνο στην Κύπρο

Τα τελευταία 15 χρόνια στην Κύπρο καταγράφονται κατά μέσο όρο 21-23 φόνοι κάθε χρόνο ανέφερε ο εγκληματολόγος και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και καθηγητής του Κέιμπριτζ Ανδρέας Καπαρδής.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι διαχρονικά υπάρχει διαφθορά σημειώνοντας ωστόσο ότι πολλοί κλείνουν τα μάτια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπουργοί και διευθυντές τμημάτων και υπηρεσιών έρχονται και φεύγουν αλλά τα προβλήματα χειροτερεύουν και κανένας δεν παραιτείται. Ο κ. Καπαρδής σημείωσε ότι τώρα δεν υπάρχει περισσότερο έγκλημα σε σχέση με άλλες χρονιές και δεκαετίες, απλά όπως είπε τώρα οι υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ανέφερε δε ότι εγκληματικά στοιχεία ελκύονται εκεί και όπου υπάρχει αύξηση του πλούτου και το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Είπε ακόμα ότι το κράτος θέλει νοικοκύρεμα. Υπέδειξε ότι λείπει ο συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων για μια εθνική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση των διάφορων μορφών της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.