Ανοιχτός ορίζοντας/ Ορίζοντας

Ένα άγαλμα γυρίζει τον κόσμο και πάει Αθήνα τον Φεβρουάριο

Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024 θα παρουσιαστεί η κυπριακή θεατρική παράσταση «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», η οποία είχε κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ συντελεστές της παράστασης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις για επιπρόσθετες παραστάσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω παράσταση έλαβε πρόσφατα το Grand Prix Καλύτερης Παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά Bitolino, στην Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο ηθοποιός Αντρέας Κουτσόφτας, μιλώντας στο ΚΥΠΕ για τη βράβευση, σημειώνει ότι η βράβευση αποτελεί «μια επιβεβαίωση της προσπάθειας που έγινε», καθώς και της πίστης των συντελεστών σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο ξεκίνησε από ένα όραμα του Σταύρου Σταύρου.  Απαντώντας σε ερώτηση για τη μελλοντική πορεία της παράστασης, ο Αντρέας Κουτσόφτας εκφράζει την ελπίδα ότι «θα έχουμε μπροστά μας πολλά ταξίδια ακόμα». «Όσες φορές κι αν παίξω αυτήν την παράσταση, επί σκηνής πάντα νιώθω το ίδιο συναίσθημα που ένιωσα την πρώτη φορά που ανεβάσαμε την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ένα συναίσθημα ανεξήγητο, μια μαγεία που δεν περιγράφεται», λέει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν συμβαίνει συχνά στη δουλειά μας».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Σταύρου, ο οποίος έγραψε την ιστορία και τους στίχους της παράστασης, αναφέρει ότι τον χαροποίησε ιδιαίτερα η βράβευση του «STILL!» στην Μπίτολα, καθώς στο Φεστιβάλ Bitolino συμμετείχαν παραστάσεις από 9 χώρες. «Η ανταπόκριση που είχαμε από το κοινό της Bitola ήταν συγκινητική και η παράστασή μας αγαπήθηκε».

Ο Κώστας Σιλβέστρος, σκηνοθέτης της παράστασης, εκφράζει στο ΚΥΠΕ τη χαρά του για τη βράβευση και την «εγκάρδια ανταπόκριση του κοινού το βράδυ της παράστασης» στην Μπίτολα. Ακόμη, δηλώνει ότι αισθάνεται «συγκινημένος για την πορεία του ‘’STILL!’’ και για τον ενθουσιασμό που δείχνει το κοινό».

Αναφερόμενος στη διεθνή πορεία του «STILL!», ο Σταύρος Σταύρου υπογραμμίζει ότι μέχρι τώρα η παράσταση έχει φιλοξενηθεί σε σημαντικά φεστιβάλ στην Αρμενία, την Τυνησία, τη Λιθουανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ τον Φεβρουάριο του 2024 θα δοθεί σειρά παραστάσεων στο ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικό Θέατρο Αθηνών – Μαρία Κάλλας.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο Κώστας Σιλβέστρος αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι ήδη γίνονται συζητήσεις για κάποιες επιπρόσθετες παραστάσεις μέσα στον χειμώνα στην Κύπρο όπου το έργο θα παιχτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Για αργότερα είμαστε στο τελικό στάδιο συζητήσεων για ακόμη μεγαλύτερα ταξίδια, τα οποία θα ανακοινώσουμε μόλις έχουμε τις επίσημες απαντήσεις», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy