Σε απεργιακά μέτρα θα προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ αφού δεν βρέθηκε η χρυσή τομή μετά και την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Έντονη απογοήτευση και αγανάκτηση εξέφρασαν μέσα από τα μικρόφωνα του Άστρα εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ, των ολοήμερων και των βραδινών σχολείων μετά και τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της οποίας δε βγήκε άσπρος καπνός για το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών με το οποίο εργοδοτούνται και τη μοριοδότηση της υπηρεσίας τους για πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση.

Εκ μέρους των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης η Κυπρούλα Κυπριανού ανέφερε ότι ως δια μαγείας έγινε αυτοεργοδοτούμενη με αποτέλεσμα να χάσει τα βασικά της εργασιακά της δικαιώματα και να μη μπορεί να ζήσει την οικογένειά της. Πρόσθεσε ότι μέσα σε μια νύκτα μπήκαν στο καθεστώς αυτοεργοδοτούμενου χωρίς να τους ρωτήσουν με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις γιορτές.

Η κ. Κυπριανού κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ, των ολοήμερων και των βραδινών σχολείων να ζήσουν για τέσσερις μήνες χωρίς ανεργιακό.

Εκ μέρους των βραδινών σχολείων, ο Μάριος Γρηγοριάδης σημείωσε ότι πλέον δεν ανέχονται να τους μιλούν και να τους θεωρούν, όπως είπε, βλάκες. Πρόσθεσε ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει κάτι τώρα, δε θα γίνει ποτέ. Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός όσοι δεν εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην μπορούν να λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τρίτη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και των ολοήμερων σχολείων θα προχωρήσουν ως πρώτο μέτρο αντίδρασης σε 24ωρη απεργία.