Αγγέλα Ιωάννου: «Τα μικρά σωματεία χρειάζονται στήριξη»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η πρόεδρος ενός ιστορικού σωματείου της Κύπρου σκιαγραφεί την κατάσταση που βιώνουν τα σωματεία στις μικρές κατηγορίες και κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους να τα στηρίξουν. Ο λόγος για την Αγγέλα Ιωάννου που βρίσκεται στην προεδρία του Ορφέα Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, κάνει ξεκάθαρο πως τα δεδομένα θα είναι δυσκολότερα για όλα τα σωματεία των μικρών κατηγοριών σε περίπτωση που ξεκινήσει εκ νέου η περίοδος.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή τόνισε: «Και πριν τη διακοπή υπήρχαν οικονομικά ζητήματα. Τα έσοδα των μικρών σωματείων έχουν χαθεί ενώ τα έξοδα παραμένουν εκεί και πρέπει να τακτοποιούμε τις υποχρεώσεις μας. Για παράδειγμα να αναφέρω πως γίνεται συντήρηση του γηπέδου, πρέπει να πληρώνουμε το ενοίκιο, υπάρχει το νερό που πρέπει να πληρωθεί και πολλά άλλα. Σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί η σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από το μηδέν. Θα πρέπει να πληρώσουμε γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, ενώ θα προκύψουν και άλλες ανάγκες. Εύχομαι η Ομοσπονδία να δει ζεστά το θέμα με τις μικρές κατηγορίες».

1 Σήμα

Για το πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση με τους ποδοσφαιριστές, η κ. Ιωάννου σημείωσε ότι όλοι οι παίκτες του Ορφέα είναι ερασιτέχνες και η ομάδα προσπάθησε να τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της έως τον Φεβρουάριο. «Όλες οι οικονομίες που υπήρχαν στο ταμείο του Ορφέα πήγαν στους ποδοσφαιριστές», σημείωσε με νόημα.

Επίσης διερωτήθηκε πως θα τελειώσει η αγωνιστική περίοδος σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Στην Επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ υπάρχουν ακόμα 8 αγωνιστικές και σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Εξέφρασε και την απορία τι θα γίνει στα πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ με τις ομάδες που θα ανέβουν στην Επίλεκτη τη νέα περίοδο. Σε αυτή την περίπτωση θα βλέπουμε αγώνες μέσα στον Αύγουστο με τις θερμοκρασίες στα ύψη (το ίδιο ισχύει και για τον Ιούλιο).

Μίλησε και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι φοιτητές και με το τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου θα φύγουν και θα αναζητήσουν κάποια δουλειά στις πόλεις τους. Σαφώς και δεν θα έχουν ως προτεραιότητα το γήπεδο, αλλά το πως θα μαζέψουν κάποια χρήματα».

1 Βήμα

Για τη χρονιά όπως εξελίχθηκε από την αρχή, επεσήμανε πως υπήρχε και η απεργία των διαιτητών που πήρε το καλεντάρι ακόμα πιο κάτω και τώρα τα δεδομένα είναι ακόμα πιο δύσκολα. «Ως Ορφέας Λευκωσίας στείλαμε μια επιστολή στην ΣΤΟΚ και καταθέσαμε τις απόψεις μας», επεσήμανε η κ. Ιωάννου. Σε άλλες χώρες έχουν δοθεί χρήματα στις μικρές κατηγορίες και αυτό που σημείωσε η πρόεδρος του Ορφέα, είναι πως πρέπει να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο.

1 Κοα

Για το γηπεδικό ζήτημα η κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι έγινε φέτος συντήρηση των αποδυτηρίων τρεις φορές και μια λύση που μπορεί να δοθεί σε αυτό το πρόβλημα είναι να γίνουν αποδυτήρια στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Αξίζει να σημειώσουμε πως πλημμύρισαν φέτος τα αποδυτήρια της ομάδας και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει. Η πρόεδρος του Ορφέα συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τον πρόεδρο του ΚΟΑ και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός θα βοηθήσει την ομάδα της Λευκωσίας να προχωρήσει σε κάποια βελτιωτικά έργα.

1 2015

Τέλος η κ. Ιωάννου τόνισε ότι ο Ορφέας είναι μια αξιόπιστη επιλογή, αφού είναι μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Μας είπε ότι το 2015 η ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο, αλλά έγιναν πολλές ενέργειες για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και τώρα είναι μια ομάδα που δεν έχει χρέος σε καμία τράπεζα και προσπαθεί με τα οικονομικά της δεδομένα να αντεπεξέρχεται των δυσκολιών.

Τι έκανε έως τώρα

Σε 22 αγώνες στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ, ο Ορφέας μετρά 34 βαθμούς. Σημείωσε 9 νίκες, έφερε 7 ισοπαλίες και δέχθηκε 6 ήττες. Σημείωσε 27 τέρματα και δέχθηκε επίσης 27. Στην μέχρι τώρα διαδρομή του πρωταθλήματος, καταλαμβάνει την 7η θέση.

Χρίστος Αποστολίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.