Αγγλική Σχολή: Διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυσή τους

 

Με πανό που ανέγραφε «Ντροπή» πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Προεδρικό μετά την απόφαση για απόλυση των τριών συνδικαλιστριών-μελών του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής.

Παρών στην εκδήλωση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματός του στα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, αντιπροσωπεία της ΠΕΟ παρευρέθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο και εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Αγγλική Σχολή.

Ο αγώνας τους είναι κομμάτι των αγώνων των εργαζομένων της Κύπρου για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καταγγέλλουν τις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι θα είναι δίπλα τους.

Στήριξη εξέφρασαν η ομοσπονδία επαναστατικών εργατικών συντεχνιών (Dev-İş), η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων (KTÖS) και η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών (KTOEÖS).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι σε κοινή δήλωση που ανέγνωσε ο γγ της KTÖS, Μπουράκ Μαβίς, οι τρεις συντεχνίες καταδικάζουν την πειθαρχική έρευνα που άρχισε η διοίκηση της Σχολής κατά τριών γυναικών μελών της οργάνωσης και την απόφαση απόλυσής τους.

Στη δήλωση εκφράζεται η άποψη ότι αποτελεί ντροπή για τη διοίκηση του σχολείου αυτό το βήμα, το οποίο, όπως υποστηρίζεται, αντίκειται στη συλλογική σύμβαση εργασίας, στους κανόνες του ILO και στις αρχές της ΕΕ και θεωρείται τιμωρία των καθηγητριών λόγω των απόψεών τους.

Σημειώνεται επίσης ότι είναι άδικο το γεγονός ότι προχώρησε το θέμα σε μια περίοδο που το σχολείο είναι κλειστό και ότι στις 29 Ιουνίου οι συντεχνίες ζήτησαν ραντεβού από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος διόρισε τη διοίκηση του σχολείου, όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση ακόμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.