Αγγλική Σχολή: Έξω από το Προεδρικό τη Δευτέρα η Οργάνωση Προσωπικού – Απέλυσαν τρεις γυναίκες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί διοργανώνει η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής ενάντια στην απόφαση της ερευνητικής επιτροπής της Σχολής να απολύσει τις 3 γυναίκες που ηγούνται της Συντεχνίας του σχολείου.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης αναφέρει ότι οι 3 εκπαιδευτικοί έλαβαν την σχετική επιστολή, που προτείνει την απόλυσή τους, χθες εν μέσω διακοπών, και η εισήγηση προέρχεται από τα δύο μέλη της διευθυντικής ομάδας που ανέλαβαν την πειθαρχική έρευνα εναντίον τους και αναμένεται τις επόμενες μέρες να τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου για επικύρωση.

«Δυστυχώς φαίνεται πως η διεύθυνση της Σχολής είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άδικες, αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις, παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Η αγωνία τους να ικανοποιήσουν τον διευθυντή, που άρχισε ήδη να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο “εκκαθάρισης” της Σχολής, είναι προκλητική και φυσικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» προστίθεται.

Η Οργάνωση των εκπαιδευτικών προσθέτει ότι εδώ και μήνες η διεύθυνση και η διοίκηση του Σχολείου λαμβάνουν τη μια λανθασμένη απόφαση μετά την άλλη και απέδειξαν την αδυναμία τους να προσέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο για επίλυση των ζητημάτων.

Καλούν το ΔΣ της Σχολής, έστω και την υστάτη, να απορρίψει «την επαίσχυντη και αυθαίρετη εισήγηση για απόλυση των εκπροσώπων μας και να επιδείξει επιτέλους την υπευθυνότητα που αρμόζει σε ένα σχολείο, όπως η Αγγλική Σχολή».

Με δική του ευθύνη, αναφέρεται, το σχολείο δεν θα ξεκινήσει ομαλά τον Σεπτέμβριο, καθώς επέλεξαν να αρχίσουν τώρα πειθαρχικές διαδικασίες για γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2021 και δεν θεωρούν τυχαίο που ανέμεναν να αρχίσουν πειθαρχικές διαδικασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο που το Σχολείο θα ήταν κλειστό.

Η Οργάνωση των εκπαιδευτικών θωρεί, όπως αναφέρει, ότι η Διευθυνση και Διοίκηση παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων απαγορεύοντας τον εργοδότη να προβεί σε απόλυση εάν αφορά συνδικαλιστική δράση και ενέργεια τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy