Αγγλική Σχολή: Ρατσιστικά φαινόμενα και επίθεση στην πολυπολιτισμικότητα (ηχητικό)

Φαινόμενα ρατσισμού στην αγγλική σχολή εμφανίστηκαν μετά το 2003, δήλωσε στον Άστρα ο πρώην εκπαιδευτικός Αντώνης Αντωνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Όρια» και σχολιάζοντας τα γεγονότα με την εισήγηση για απόλυση της προέδρου της συντεχνίας του προσωπικού της σχολής, ανέφερε ότι ήταν ο πρώτος εκπαιδευτικός από την Αγγλική Σχολή που απολύθηκε το 2015. Πρόσθεσε ότι μετά από παρέμβαση του Προεδρικού τελικά καθαιρέθηκε από διευθυντής και έγινε καθηγητής.

Εξήγησε ότι όταν το 2003 ήρθαν Τ/κ μαθητές έγινε προσπάθεια η Αγγλική Σχολή να γίνει πολυπολιτισμική.

Σημείωσε ότι μετά τη δίωξη του έκανε μια έρευνα αναφορικά με τις πειθαρχικές διώξεις που διεξάγονταν στους εκπαιδευτικούς στη σχολή. Είπε πως φάνηκε ότι πίσω από τις διώξεις υπήρχαν πολιτικοί λόγοι.

Εξήγησε ότι γινόταν μια επίθεση σε όσους αγωνίζονταν για πολυπολιτισμική σχολή.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συντεχνία του προσωπικού και την αντιμετώπιση της στην απόλυση του προέδρου της, τονίζοντας ότι στη δική του περίπτωση το 2015 οι συντεχνιακοί συνδέονταν με διαπλοκή.

Κατέληξε στο γεγονός ότι πλέον έχει εξαλειφθεί η πολυπολιτισμικότητα της σχολής, σημειώνοντας ότι στηριζόμενος στην ιστορία δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της ιστορίας με την Πρόεδρο της Συντεχνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy