Αγιοποίηση του Γρίβα επιχειρεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ

 

Ερωτηματικά για τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην ίδια ημερίδα


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ προχωρεί σε παραχάραξη και λοιδορεί την Ιστορία, βιάζει τη μνήμη και προάγει τον εθνικό διχασμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση προσβάλλει τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων και όλων όσοι αντιστάθηκαν στο φασισμό της ΕΟΚΑ Β΄ και της Χούντας των Αθηνών.

Το κακό παράγινε όμως. Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το έγκλημα που μαύρισε τον τόπο και το λαό μας εξ υπαιτιότητας του Γρίβα και της εγκληματικής οργάνωσης που ίδρυσε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έρχεται με κάθε επισημότητα να τον εξαγνίσει, ευλογώντας ημερίδα αφιερωμένη στη ζωή και δράση του ολετήρα της Κύπρου, με την ευκαιρία των 120 χρόνων από τη γέννησή του. Ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης θα απευθύνει χαιρετισμό. Και στον κατήφορο αυτό την κυπριακή κυβέρνηση ακολουθεί και η ελληνική, αφού χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Ελλάδας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλούνται να απαντήσουν και να αιτιολογήσουν μια τέτοια συμμετοχή και απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο, όπως ο Γρίβας.

Η ημερίδα διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59, τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, το ίδρυμα απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και το Γενικό Επιτελείο Στρατού Ελλάδας. Τίτλος της ημερίδας: «Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του». Και η δράση του, στη βάση του προγράμματος της ημερίδας, ολοκληρώνεται το 1967, ως διοικητής της ΑΣΔΑΚ… Μετά το 1967, δηλαδή, δεν υπήρξε δράση του Γρίβα; Γιατί την αποκρύβουν οι διοργανωτές της ημερίδας;

Ομιλητές όπως ο Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο Σπύρος Δημητρίου θα μιλήσουν για τη συμμετοχή του Γρίβα στη μικρασιατική εκστρατεία ή για τη φοίτησή του στη Σχολή Πολέμου της Γαλλίας, ο Λεωνίδας Λεωνίδου για τον Γρίβα του 1940-44 και ο Ανδρέας Κάρυος για τη δραστηριότητά του το 1945-1955. Ασφαλώς ύμνους θα εκφωνήσουν και άλλοι για τον Γρίβα του ’55 κλπ. αλλά μέχρι το 1967…

Για την εγκληματική του δράση την περίοδο πριν από το προδοτικό πραξικόπημα ούτε λέξη.

Μαρία Φράγκου

 

Διαβάστε το κύριο θέμα της εφημερίδας αλλά και όλα τα θέματα στη ζώνη συνδρομητών. Μπορείτε να βρείτε παλαιότερες εκδόσεις στο αρχείο της εφημερίδας.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei