«Αγκαλιά Ελπίδας»: Προσφεύγει στο δικαστήριο για θεραπείες παιδιών με εγκεφαλική παράλυση

Διαφωνεί με τις αποφάσεις που έλαβε η ad hoc Επιτροπή με συμμετοχή και της ΟΣΑΚ

Η «Αγκαλιά Ελπίδας» που εκπροσωπεί γονείς παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις δεν έμεινε ικανοποιημένη από όσα συμφώνησαν ΟΑΥ και ΟΣΑΚ σχετικά με τις εντός ΓεΣΥ θεραπείες για τα άτομα αυτά, γι’ αυτό αποφάσισε όπως προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΥ αποφάσισε μονομερώς να μειώσει τις θεραπείες σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες αυτών των ατόμων και μετά από αντιδράσεις αναγνώρισε το λάθος του και αναθεώρησε. Έπειτα από σύγκλιση ad hoc Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και η ΟΣΑΚ, αποφασίστηκε συγκεκριμένος αριθμός θεραπειών ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά και συμφωνήθηκε ότι οι ασθενείς για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η παροχή περισσότερων θεραπειών θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η κατάρτιση μητρώου, ώστε αργότερα να υπάρξει εξατομικευμένη προσαρμογή στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Η «Αγκαλιά Ελπίδας» ωστόσο, δεν έμεινε ικανοποιημένη με τις αποφάσεις, με την πρόεδρό της, Γιούλα Πιτσιάλη, να επισημαίνει στον Άστρα πως οι αλλαγές στις θεραπείες είναι εκτός νόμου και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Τόνισε ότι η οργάνωση θα προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο για ακύρωση της σχετικής απόφασης. Η κ. Πιτσιάλη έψεξε το ότι δεν επετράπη στην οργάνωσή της η συμμετοχή στην ad hoc Επιτροπή. Σημείωσε ότι με τις νέες αποφάσεις μένουν εκτεθειμένες οι ηλικίες 18 και άνω.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.