Έτοιμοι να εξαγγείλουν μέτρα οι εκπαιδευτικοί

Αγκάθι συνεχίζει να παραμένει η ρύθμιση για τις εξετάσεις τετραμήνων μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ και Υπουργείου Παιδείας. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες, με τους εκπαιδευτικούς Μέσης να διαμηνύουν στον κ. Χαμπιαούρη πως υπάρχει απόφαση πως δεν μπορούν να αποδεκτούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση ενώ η ηγεσία νομιμοποιείται να λάβει δυναμικά μέτρα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρόθεση είναι τα μέτρα να εξαγγελθούν στη συνεδρία της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων που είναι ορισμένη για την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο κ. Χαμπιαούρης ζήτησε πίστωση χρόνου και όρισε νέα συνάντηση μεταξύ τους στις 21 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τις εξετάσεις τετραμήνων στις 4 Ιουλίου. Ήδη έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο μια πρόταση προς τους προέδρους των Ομοσπονδιών, την οποία θα μελετήσουν, θα τη μεταφέρουν στα Σώματά τους και στη συνεδρία της Παγκύπριας, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 4 Ιουλίου, θα ληφθούν αποφάσεις.

Στην πρόταση, όπως ανάφερε ο ίδιος ο κ. Νικηφόρου, περιλαμβάνονται ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο θεσμός χωρίς προβλήματα. Επίσης χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία προνοεί την κατάργηση των ενδιάμεσων εξετάσεων στο τέλος του α’ τετραμήνου, γιατί μεταξύ άλλων το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε σε αλλαγές όπως για παράδειγμα την αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων.

Ελένη Κωνσταντίνου