Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις

Την Ελλάδα κατηγόρησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ως «χώρα που φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΡΚΚ».

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απορρίπτοντας «κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων».

«Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Τουίτερ ο Φαχρετίν Αλτούν αναρτώντας βίντεο όπου γίνεται αναδρομή της υποτιθέμενης «επιθετικής πολιτικής» της Ελλάδας από την εποχή του ΠΑΣΟΚ έως σήμερα.

Στο βίντεο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στα τέλη της δεκαετίας του `90 η Αθήνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, Αμπτουλάχ Οτσαλάν να αποφύγει τις τουρκικές αρχές» και ότι ενώ ο Οτσαλάν προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, πολλά μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον προσκάλεσαν να έρθει στην Ελλάδα. «Τον Ιανουάριο του 1999 ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης έφτασε στην Αθήνα ενώ σχεδίαζε το επόμενο βήμα του».

Σύμφωνα με την ανάρτηση «τελικά ο Οτσαλάν που ταξίδευε με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο συλλαμβάνεται στην Κένυα ενώ μεταφερόταν από την κατοικία του Έλληνα πρέσβη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του ο Οτσαλάν αποκάλυψε ότι η Ελλάδα υποστήριζε το ΡΚΚ για χρόνια παρέχοντας τους όπλα και εκπαίδευση στο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Σήμερα, ισχυρίζεται η ανάρτηση, «η Ελλάδα συνεχίζει να είναι καταφύγιο για το ΡΚΚ με το λεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο».

Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται ότι «η Αθήνα υποστηρίζει ανοιχτά την οργάνωση FETO που στοίχισε τη ζωή σε 251 ανθρώπους κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου» και ότι «πολλά μέλη του FETO διέφυγαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος συμπεριλαμβανομένων και 8 συνωμοτών του πραξικοπήματος που διέφυγαν με ελικόπτερο».

Το βίντεο καταλήγει με μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν: «Πρέπει να προβάλλουμε μια κοινή αποφασιστική στάση κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, προσδοκούμε από την Ελλάδα να μην επιτρέψει να γίνει καταφύγιο μελών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η οργάνωση FETO, το ΡΚΚ και το DHKPC».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.