Άγνοια όσον αφορά το πόρισμα για Κατσουνωτό δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Δεν θεωρεί ότι έχει δεχθεί επικρίσεις για τους χειρισμούς της

 

Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής οποιασδήποτε πληροφόρησης, σε σχέση με το πόρισμα του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερεύνησε καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών εναντίον του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, για κατ’ ισχυρισμό διαφθορά, δήλωσε χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

Ερωτηθείσα, μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, σχετικά με την επιστροφή του Μιχάλη Κατσουνωτού στα νέα του καθήκοντα στη Διοίκηση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η κ. Δράκου είπε συγκεκριμένα ότι δεν έχει τύχει ακόμη της καταληκτικής απόφασης ή οποιασδήποτε πληροφόρησης, αναφορικά με τις εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, είτε με την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο ίδιος ο κ. Κατσουνωτός αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα και ήταν δική του πρόταση να απέχει από τα καθήκοντά του.

Όπως σημείωσε, η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εισηγήσεις και πώς θα προχωρήσει, με βάση το πόρισμα, η όλη διαδικασία.

«Είναι ένα θέμα σοβαρό πρέπει να δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται. Μιλάμε για ένα πόρισμα 660 σελίδων και χρειάζεται μελέτη», είπε η κ. Δράκου.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει «τις έντονες επικρίσεις» που δέχεται από την κοινή γνώμη, για τον χειρισμό της στην υπόθεση, η Υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε με τη θέση αυτή, λέγοντας πως δεν νομίζει ότι την επικρίνει η κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.