Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου σημειώθηκαν οι περισσότερες παρανομίες σχετικά με τους περιορισμούς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στην προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από την Αστυνομία, λίγες ώρες πριν την εφαρμογή των αυστηρότερων μέτρων με απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας, αν και λίγοι στον αριθμό, εντούτοις κάποιοι συνέχισαν να αγνοούν τα διατάγματα και να παρανομούν. Περισσότεροι από τους μισούς ήταν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από τις 7 καταγγελίες παγκύπρια οι 4 ήταν στην περιοχή εκείνη.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι χθες το πρωί διενήργησε 2.246 ελέγχους σε διάφορα υποστατικά παγκύπρια και προέβη σε 7 καταγγελίες.

Στην επαρχία Αμμοχώστου καταγγέλθηκαν δύο εμπορικά κέντρα/πολυκαταστήματα και δύο καφενεία, στην επαρχία Λάρνακας έγινε μια καταγγελία εναντίον ενός κυνηγετικού συλλόγου, στην επαρχία Λεμεσού μια καταγγελία εναντίον ενός μπαρ και υπήρξε μια καταγγελία στην επαρχία Λευκωσίας εναντίον ενός καφεστιατορίου.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για πάταξη του φαινομένου της χρήσης των κροτίδων ενόψει του Πάσχα η Αστυνομία προέβη το βράδυ της Δευτέρας στη σύλληψη ενός 18χρονου από τη Λευκωσία, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 5 κροτίδες.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις κροτίδες και στις λαμπρατζιές, ευτυχές γεγονός είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση τις συμπεριέλαβαν στις νέες απαγορεύσεις που τέθηκαν σε ισχύ από χθες το απόγευμα, αφού υπήρξε πλήρης ανυπακοή από ομάδες νεαρών σε πολλά χωριά.

Τάσος Περδίος