Αγνώριστα τα αεροπλάνα της Aegean – Μετατράπηκαν σε garco για μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού

AEGEAN και Ελληνικά Πετρέλαια, συνεργάζονται για να συμβάλλουν στις προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διευρύνοντας και για τις ανάγκες της Κύπρου, τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της ΕΚΟ Κύπρου θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Το συντονισμό των αναγκών θα έχουν και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες, προστίθεται.

90931146 696312137778163 924155414524723200 N

Αναφέρεται ακόμη ότι η AEGEAN και τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της ΕΚΟ Κύπρου θα προσφέρουν επίσης για την επόμενη περίοδο κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν οποίες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Airplane 1

Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο εφόσον το κρίνει η Κυπριακή Δημοκρατία με τα κριτήρια συμμέτοχης αλλά και τις συνθήκες υποδοχής που θα ορίζει κατά περίπτωση. Στις πτήσεις αυτές θα υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών ενώ για λόγους μεγαλύτερης προστασίας δεν θα υπάρχει catering service.

Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ Κύπρου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα δύο κυπριακά αεροδρόμια, Λάρνακας και Πάφου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τυχόν εκτάκτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.