Άγνωστο αν το μωρό πετάχτηκε ζωντανό στα σκουπίδια

Η Αστυνομία ψάχνει το σημείο aπ’ όπου προήλθε το μακάβριο φορτίο αποβλήτων


Η νεκροτομή που έγινε χθες στο σώμα του νεογέννητου αγοριού που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στις σωρούς σκουπιδιών που καταλήγουν για διαλογή και επεξεργασία στο εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στο Πεντάκωμο, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα αν το μωρό ήταν ζωντανό ή νεκρό όταν ρίχτηκε στα σκουπίδια. Η νεκροτομή που έγινε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου δεν κατέδειξε τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το βρέφος όταν διαχωρίστηκε από τη μητέρα του.

Δείγματα που λήφθηκαν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, γενετικές και χρωμοσωμικές αναλύσεις, αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα που θα βοηθήσουν και τις αστυνομικές έρευνες. Σε ό,τι αφορά την εθνικότητα του παιδιού, όλες οι ενδείξεις τείνουν προς την καυκάσια καταγωγή. Μέχρι στιγμής και βάση τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, οι ανακριτές της υπόθεσης επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο να διαπιστώσουν με ποιο φορτίο σκουπιδιών μεταφέρθηκε το νεκρό βρέφος στο εργοστάσιο.

Όπως έχει διαπιστωθεί, ο τοκετός έγινε λίγα εικοσιτετράωρα πριν και το βρέφος κατέληξε στο εργοστάσιο αποβλήτων την ίδια μέρα. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία, μέσα από την καταγραφή των σκυβαλοφόρων που είχαν μεταφέρει σε αυτό το διάστημα σκουπίδια από την πόλη και την επαρχία της Λεμεσού προσπαθεί να εντοπίσει τα σημεία από όπου παραλήφθηκαν τα συγκεκριμένα απόβλητα. Διαδικασία η οποία, όμως, όπως επισήμανε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, είναι δύσκολη. Να θυμίσουμε ότι το νεκρό βρέφος που ήταν τυλιγμένο σε πετσέτα και σακούλι μαζί με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, εντόπισαν εργαζόμενοι στον ιμάντα του τμήματος διαλογής οικιακών αποβλήτων της Οργανωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο.

Χρήστος Χαραλάμπους

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News