Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοκόλλητα στις πόρτες γραφείων ευρωβουλευτών γιατί καταψήφισαν ψήφισμα για τη Ρωσία

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοκόλλητα με την επιγραφή «στηρίζω την τρομοκρατία» στις πόρτες των γραφείων όλων των ευρωβουλευτών που καταψήφισαν το ψήφισμα που κατηγοριοποιούσε τη Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Αναλυτικά:

«Χθές στις 23/11/2022 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε ένα ψήφισμα, το οποίο κατηγοριοποιεί την Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Ο κύπριος ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα, με το επιχείρημα ότι ως δημοκρατικός κόσμος, ως Ευρώπη του Διαφωτισμού, πρέπει να διαχωρίσουμε τον πολιτικό αποκλεισμό της ηγεσίας μιας χώρας και την τιμωρία ενός ολόκληρου λαού.

Κατά τις βραδινές ώρες, μετά το κλείσιμο των εργασιών του ευρωκοινοβουλίου, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοκόλλητα με την επιγραφή «στηρίζω την τρομοκρατία» στις πόρτες των γραφείων όλων των ευρωβουλευτών που καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα. Η Ομάδα της Αριστεράς ήδη κίνησε τις διαδικασίες παραπόνου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα με έρευνα για το ζήτημα.

Το ψήφισμα καλεί μεταξύ άλλων στις παραγράφους 4 και 5 στο κλείσιμο όλων των ρωσικών πολιτιστικών ινστιτούτων (περιλαμβανομένων των οργανώσεων της ρωσικής διασποράς) και επιστημονικών οργανισμών που δρούν στην ΕΕ και «προωθούν την ρωσική προπαγάνδα».

Επίσης, το ψήφισμα καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημιουργήσει μια λίστα με κράτη τα οποία προωθούν την τρομοκρατία και να εντάξει εκεί την Ρωσία, διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της.

Ο κύπριος ευρωβουλευτής τάχθηκε τόσο δημόσια, όσο και με την ψήφο του στο Ευρωκοινοβούλιο, ανοικτά κατά του επεκτατικού πολέμου του Ρώσου προέδρου ενάντια στην Ουκρανία. Η τιμωρία, όμως, ολόκληρου του ρωσικού λαού και πολιτισμού, όπως και η πολιτική τάση που παρατηρείται για ένταση της ρήξης με το ρωσικό λαό, μόνο σε κλιμάκωση της κρίσης θα οδηγήσει».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy