Αγωγή εκατομμυρίων κατά του Κατάρ, Al Jazeera και ΜΜΕ από κατηγορούμενο για το σκάνδαλο «χρυσών» διαβατηρίων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Υπάρχει καταχωρημένη συγκεκριμένη αγωγή από τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα άτομα που είναι στο κατηγορητήριο για την πολύκροτη υπόθεση του Αλ Τζαζίρα και το σκάνδαλο διαφθοράς με τις πολιτογραφήσεις, ανέφερε ο νομικός, Σίμος Αγγελίδης.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καταχώρησε αγωγή για δυσφήμιση, εναντίον του κράτους του Κατάρ, του δικτύου Αl Jazeera και των δημοσιογράφων του, αλλά και εναντίον ΜΜΕ εντός της Κυριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι το ύψος του ποσού που διεκδικείται, στην αστικής φύσεως διαδικασία και αφορά ισχυρισμούς δυσφήμισης, είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος είναι από τους δικηγόρους που υπερασπίζεται έναν από τους εναγόμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Υπενθυμίζεται ότι καταχωρίστηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο, ποινική υπόθεση που αφορά το ρεπορτάζ του δικτύου Al Jazeera και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου.

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα προσαχθούν τέσσερα φυσικά πρόσωπα και το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες που αφορούν αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του νόμου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.