Οι δάσκαλοι αναμένουν να μάθουν από το Υπουργείο Παιδείας αν θα προχωρήσουν σε νέους μαθησιακούς στόχους που έπρεπε να καλυφθούν στο σχολείο ανέφερε ο πρόεδρος της προοδευτικής κίνησης Δασκάλων. Ο Απόστολος Σκουρουπάτης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι τους ξενίζουν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία λέγοντας ότι δεν έχει ξεκινήσει η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Πρόσθεσε ότι για τη δημοτική εκπαίδευση δεν άκουσαν από το Υπουργείο πότε θα διατεθούν ταμπλέτες σε γονείς για την εξ αποστάσεως διδασκαλία με στόχο να μην αυξάνονται οι ανισότητες. Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν δάσκαλοι που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο για τα άτομα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές και διαδίκτυο. Είναι κρίμα, τόνισε, μια μικρή μερίδα μαθητών να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Επίσης, ο κ. Σκουρουπάτης κάλεσε τον Υπουργό να συγκαλέσει έστω και μια τυπική συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για ανταλλαγή απόψεων και όχι να προχωρεί σε μονομερείς αποφάσεις.

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας θα έχει αύριο στις 11 το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ.

Ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι αναμένουν να ακούσουν από τον Υπουργό Παιδείας ποια σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι για τις παγκύπριες εξετάσεις. Πρόσθεσε ότι οι μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν την ύλη για τις παγκύπριες εξετάσεις, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ο κ. Χατζησάββας υπέδειξε ότι θα πρέπει το Υπουργείο μέσω των επιθεωρητών να μάθει σε ποιο σημείο έφτασε ο κάθε εκπαιδευτικός, ποια είναι η κοινή ύλη που καλύφθηκε και να ενημερωθούν εγκαίρως οι μαθητές.

Δεν θα χαθεί η χρονιά λέει ο Προδρόμου

Δεν υπάρχει λόγος αγωνίας για τους τελειόφοιτους και δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας. Ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιοι να προσθέτουν πίεση στα παιδιά και στο σύστημα. Πρόσθεσε ότι οι τελειόφοιτοι χάνουν μεν τη διδασκαλία στα σχολεία αλλά ταυτόχρονα τη δεδομένη χρονική περίοδο έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι πρόωρο να εικοτολογούν για το θέμα των εξετάσεων. Σημείωσε ότι λύσεις υπάρχουν λέγοντας ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται διάφορους τρόπους. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις στη βάση των επιστημονικών δεδομένων την κατάλληλη στιγμή, αλλά τόνισε ότι προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε το Υπουργείο ολοκληρώνει τη διαδικασία που αφορά τον εξοπλισμό των σχολείων με την παράδοση των τελευταίων συσκευών και την εγκατάσταση διαδικτύου εκεί και όπου δεν υπάρχει. Σημείωσε ότι έχουν διοχετευτεί πέραν των τριών χιλιάδων συσκευών τύπου τάμπλετς που θα ανήκουν όμως στα σχολεία.
Επίσης είπε ότι υπάρχουν σχολεία που πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για εμπλουτισμό των ιστοσελίδων τους για καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.