Αγοραπωλησία βρέφους : Το ιστορικό της υπόθεσης

Μια πρωτοφανής υπόθεση που αφορά αγοραπωλησία βρέφους έχει ενώπιον του το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η καταγγελία τέθηκε ενώπιον των Αρχών στις 16/1 από το Γραφείο Ευημερίας όταν ο Ελληνοκύπριος ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο βιολογικός πατέρας του παιδιού μαζί με τη 47χρονη ζήτησε τη γονική μέριμνα του βρέφους από το Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο ζήτησε σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.

 

Πρωτοφανής υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους – Χειροπέδες σε 47χρονη

 

Η καταγγελία

Από πλευράς του το γραφείο Ευημερίας προχώρησε σε διευθέτηση χωριστών συνεντεύξεων τόσο στη 47χρονη όσο και στον Ελληνοκύπριο προκειμένου να διαφανούν οι λόγοι για τους οποίους ο Ελληνοκύπριος ήθελε να λάβει τα αποκλειστικά γονικά δικαιώματα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ αφού ο Ε/Κύπριος  εξέφρασε την επιθυμία να αποσύρει το αίτημα των αποκλειστικών γονικών δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας  είχαν πληροφορηθεί οτι ο Ε/Κύπριος  και η 47χρονη από τις Φιλιππίνες  δεν ειναι οι βιολογικοί γονείς του βρέφους.

Ο Ε/Κύπριος, ειναι ήδη παντρεμένος με άλλον άντρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  και  στο παρελθόν το ζεύγος επιχείρησε να υιοθετήσει ένα παιδί ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας της μη νομικής κάλυψης της υιοθεσίας.

Ένταλμα σύλληψης και των δύο Ε/Κυπρίων

Τα αδικήματα της εν λόγω υπόθεσης φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον Μάρτη του 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 λίγο πριν γεννηθεί το βρέφος. Μάλιστα η βιολογική μητέρα του βρέφους φέρεται να σύναψε συμφωνία με τον Ε/Κύπριος προκειμένου να της αποστέλλει το ποσό των 250 ευρώ μέχρι και τη γέννηση του παιδιού.

Εναντίον των δυο ανδρών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές ενώπιον τους οι δυο καταζητούμενοι μαζί με το βρέφος βρίσκονται στο εξωτερικό ενώ φαίνεται ότι διέφυγαν μέσω κατεχομένων. Από πλευράς Αστυνομίας τηρείται μεγάλη προσοχή τόσο στη διερεύνηση όσο και σε δηλώσεις καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Πρόεδρος ΛΟΑΤ: Τα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι 3.

Σε ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Πρόεδρος των ΛΟΑΤ Μόνικα Αχιλλέως, τόνισε ότι θύματα είναι τόσο το ομόφυλο ζεύγος όσο και το παιδί που δεν έχει καμία επιλογή και πωλείται ως αντικείμενο για χρήματα.

Η  ανάρτηση της:

Ομολογώ ότι είχα καιρό να νιώσω τόσα πολλά διαφορετικά και έντονα συναισθήματα ενώ διάβαζα μια είδηση. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει έναν άνθρωπο.

Μια τέτοια πράξη δεν μπορώ να την δεχτώ κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, αφού μας υποδεικνύει ότι ο αγώνας κατά της εμπορίας προσώπων δεν έχει διόλου τελειώσει. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις οι καταστάσεις της ζωής, μας οδηγούν στις λάθος αποφάσεις. Η απαγόρευση σε συνανθρώπους μας στο να βιώσουν τη δική τους εκδοχή της ευτυχίας και οικογένειας δημιουργεί ακριβώς αυτές τις συνθήκες των λάθος επιλογών. Θεωρώ ότι τα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι 3.

Ένα παιδί που δεν έχει καμιά επιλογή και πωλείται ως αντικείμενο για χρήματα. Μια μητέρα που πιθανόν να μην έχει άλλη επιλογή επιβίωσης εκτός από το να πουλήσει το σπλάχνο της. Και τέλος, ένα ζεύγος ιδίου φύλου που δεν του δίνετε η επιλογή από την κοινωνία και την ίδια του την χώρα, στο να βιώσει την ζεστασιά μιας οικογένειας όπως την αισθάνεται. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να εφαρμόζονται κατά του δοκούν και επιλεκτικά και πρέπει όλοι χωρίς εξαιρέσεις να ζουν σε μια χώρα και με ένα νομικό σύστημα που είναι σε θέση να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα δίκαιο περιβάλλον για όλους, απομακρύνοντας έτσι τα περιθώρια για τέτοιες, τρομερά λανθασμένες, επιλογές. Κλείνοντας, αισθάνομαι ότι ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του και καμιά ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει από τον νόμο, ειδικά σε περιπτώσεις παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Είναι έγκλημα το να αγοράσει κάποιος παιδί, αφού είναι εμπορία προσώπων, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ η επίτιμη Πρόεδρος της οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking Αντρούλλα Χριστοφίδου.

Η κυρία Χριστοφίδου χαρακτήρισε πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα, την υπόθεση που αφορά παράνομη υιοθέτηση βρέφους από ζεύγος ανδρών.

Αναφέρθηκε επίσης γενικά στο θέμα εμπορίας παιδιών και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες προσφυγικές ροές, χάθηκαν 10 χιλιάδες παιδάκια για τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να είναι θύματα.

Όσον αφορά στην παράνομη υιοθεσία που είδε το φως της δημοσιότητας, το δικαστήριο διέταξε χθες την 8ημερη κράτηση 47χρονης από τις Φιλιππίνες. Η 47Χρονη φέρεται να έφερε στην Κύπρο το βρέφος το 2017, με σκοπό την παράνομη υιοθεσία του από ζεύγος ανδρών στην Λευκωσία. Πρόκειται για έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τούρκο οι οποίοι φέρονται να έχουν συνάψει και γάμο στο εξωτερικό.

Οι δυο άντρες καταζητούνται από τις αρχές, ενώ προσπάθειες γίνονται και για τον εντοπισμό του παιδιού το οποίο φαίνεται να είναι υπό την φροντίδα τους.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy