Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας τα ξημερώματα της Δευτέρας με πρωταγωνιστές θηροφύλακες και λαθροθήρες, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυαμτισμό ενός θηροφύλακα και υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας που ήταν σε περιπολία σε ανοικτή περιοχή της Επαρχίας Λευκωσίας, γύρω στις 03:20 π.μ της Δευτέρας άκουσαν πυροβολισμό και στη συνέχεια εντόπισαν όχημα να κινείται ύποπτα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν με σκοπό την ανακοπή και τον έλεγχο του οχήματος.

Τα πρόσωπα που επέβαιναν στο ύποπτο όχημα δεν υπάκουσαν στα σήματα των θηροφυλάκων, ανέπτυξαν ταχύτητα, χτύπησαν το υπηρεσιακό όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και μόλις το ύποπτο όχημα εισήλθε σε κατοικημένη περιοχή, η καταδίωξη διακόπηκε αφού υπήρχε ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

Το όχημα που διέφυγε ήταν μάρκας Νισσάν Τεράνο μακράς βάσεως, ανοικτού χρώματος και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καλεί τον οποιοδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των προσώπων που επέβαιναν στο όχημα, να επικοινωνήσουν με το Επαρχιακό Γραφείο Λευκωσίας στο 22662428.