Άγρια κόντρα ΥΠΟΙΚ – Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Ο Έφορος κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών για περιφρόνηση και ασέβεια προς τους θεσμούς. Όπως είπε το Υπουργείο Οικονομικών ενώ οφείλει με βάση τη νομοθεσία να ενημερώνει τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, συχνά δεν το πράττει. Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα λέγοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων τον Έφορο για την απόφαση για παραχώρηση του 25% της ΣΚΤ σε πελάτες, αλλά ούτε για το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου. Επίσης είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών κοινοποίησε εκ των υστέρων και με καθυστέρηση στον Έφορο τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση της CYTA και των δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λεμεσού. «Είναι ασέβεια προς τον θεσμός», όπως υπέδειξε.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης είπε ότι για την παραχώρηση του 25% το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Αν ενοχλείται ο Έφορος είναι πρόβλημα του», είπε χαρακτηριστικά και τον παρέπεμψε να απευθυνθεί στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κωνσταντίνος Ζαχαριού

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.