Άγρια κόντρα Σιζόπουλου – Βαρνάβα στην ΕΔΕΚ

Καυτά ερωτήματα για διαγραφή 956.000 ευρώ από δάνειο, αλλά και περίεργες επιταγές του Κινήματος

 

Νέα άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στην ΕΔΕΚ μεταξύ του Μαρίνου Σιζόπουλου και του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα.

Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με διαγραφή δανείου ύψους 956.000 ευρώ από εταιρεία στην οποία φέρεται να συμμετείχε ως μέτοχος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αλλά και περίεργες επιταγές του Κινήματος από τον οικονομικό διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Ο Γ. Βαρνάβα κάλεσε δημόσια τον Μ. Σιζόπουλο να τοποθετηθεί με σαφήνεια, ειλικρίνεια και τεκμηριωμένα στα ερωτήματα που πηγάζουν, ώστε να μην αιωρείται καμία σκιά πάνω από το όνομά του και πάνω από το Κίνημα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ανέφερε, παραμένει εκτεθειμένος και αυτό επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο Κίνημα.

Απαντώντας, η ΕΔΕΚ ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία τα οποία ζητά ο Γ. Βαρνάβα κατατέθηκαν στη Βουλή σε σύσκεψη του προέδρου του Σώματος με τους αρχηγούς των κομμάτων. Υποστήριξε επίσης ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δεν ήταν μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στην επί του θέματος τοποθέτηση, που ζητήθηκε από το ΚΥΠΕ, το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ διευκρίνισε σε σχέση με το πόθεν έσχες του Μ. Σιζόπουλου ότι πρόσφερε αμισθί υπηρεσίες ως διευθυντής εταιρείας. Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ως διευθυντής ασκούσε αρμοδιότητα, η οποία δεν συνιστά περιουσιακό στοιχείο.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη μεγάλη κόντρα που ξεσπά στην ΕΔΕΚ, αφού προηγήθηκε η σύγκρουση του Μ. Σιζόπουλου με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Επισημαίνεται επίσης ότι και στις δύο περιπτώσεις οι συγκρούσεις αφορούν οικονομικά ζητήματα.

Ακόμη επισημαίνεται ότι ο Γ. Βαρνάβα έθεσε στον Μ. Σιζόπουλο ότι λόγω των πιο πάνω θεμάτων υπάρχουν «δριμύτατες επιθέσεις κριτικής» από το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο δηλώνει ότι «κατ’ ουδένα λόγο μπορεί να τον στηρίξει για την προεδρία της Βουλής». Παρά ταύτα, η ΕΔΕΚ απέφυγε να σχολιάσει το υπό αναφορά θέμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.