Άγριος καβγάς Μιχαηλίδη – Αγγελίδη με φόντο το μαύρο βαν

Για «κατά συρροή λασπολογία» μιλά ο ένας, για «απαράδεκτη νοοτροπία φίμωσης των πάντων» ο άλλος

 

Άγριος καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, με αφορμή την καταγγελία η οποία διαβιβάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς και η οποία σχετίζεται με ισχυρισμούς για τη συμπεριφορά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση με το μαύρο βαν των παρακολουθήσεων.

Ο Σ. Αγγελίδης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κατά συρροή λασπολογία», «αήθη ατεκμηρίωτη ψιθυρολογία» και «εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησής» του, προσθέτοντας ότι γίνεται δέκτης «συνεχών τοποθετήσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή, μελών της οικογένειας του Γενικού Ελεγκτή, της Ομάδας Στήριξης Γενικού Ελεγκτή» για καταγγελίες εναντίον του για θέματα διαφθοράς. Ανέφερε επίσης ότι ενεργεί «πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας, εντιμότητας, αντικειμενικότητας και επαγγελματισμού».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, απαντώντας στον Σ. Αγγελίδη, αποκάλυψε ότι έχει εντοπίσει «πολύ σοβαρά ευρήματα» σε απόρρητες δημόσιες συμβάσεις προμηθειών προς το κράτος, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Αποκάλυψε επίσης ότι η δεύτερη επιστολή η οποία έχει σταλεί πρόσφατα στην Αρχή αφορά τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, εκ των οποίων η μία συνδέεται με τα «χρυσά» διαβατήρια και «άπτεται της διερεύνησης σοβαρής μορφής φορολογικών θεμάτων εταιρείας συμφερόντων προσώπων που ασκούν δημόσια επιρροή», ενώ οι άλλες δύο αφορούν κατ’ ισχυρισμό κατάχρηση εξουσίας ως προς την αναστολή ποινικών διώξεων του κοινού ποινικού κώδικα».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις αναφορές του Σ. Αγγελίδη η Ελεγκτική Υπηρεσία έκανε λόγο για «απαράδεκτη νοοτροπία φίμωσης των πάντων», διαμηνύοντας παράλληλα ότι: «Η Υπηρεσία μας δεν τελεί υπό την κηδεμονία ούτε του Γενικού Εισαγγελέα ούτε και του Βοηθού του. Ούτε και χρειαζόμαστε την άδειά τους για να ενημερώσουμε υπεύθυνα και επίσημα το κοινό για θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ούτε και πρόκειται να δεχθούμε φίμωσή μας από οποιονδήποτε […] Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει, με την ανοχή του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι πρωτοφανές».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy