Μπορεί οι κατσαρίδες να τρομάζουν πολλούς ανθρώπους ανάμεσά μας, αλλά στην Κίνα, στην περιοχή Zhangqiu ,  σε ένα αγρόκτημα θεωρούνται …φοβερά πλάσματα που είναι χρήσιμα στην ανακύκλωση. 

 

Ένα αγρόκτημα για κατσαρίδες στο Zhangqiu μετατράπηκε σε μονάδα ανακύκλωσης όπου περίπου 300 εκατομμύρια κατσαρίδες συμμετέχουν στην κατανάλωση 15 τόνων απορριμμάτων κουζίνας κάθε μέρα, γεγονός που αποτελεί περίπου το ένα τρίτο όλων των απορριμμάτων τροφίμων. Φανταστείτε να βλέπετε καθημερινά 300 εκατομμύρια κατσαρίδες καθημερινά!

Αυτές οι κατσαρίδες είναι μια μεγάλη βοήθεια, επειδή αν δεν έτρωγαν τα απόβλητα τροφίμων, θα προέκυπταν περιβαλλοντικά προβλήματα, αφού όλα θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Οι ανατριχιαστικές αυτές κατσαριδούλες τρώνε τα πάντα και αφήνουν πίσω τους λίγα υπολείμματα.

Σημαντικό ειναι να αναφερθεί οτι οι κατσαρίδες έχουν διάρκεια περίπου ενός έτους και όταν πεθαίνουν, το σώμα τους μετατρέπεται σε τροφή κοτόπουλου. Τα σώματα τους είναι αναμφισβήτητα υψηλά σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά, γι ‘αυτό είναι πραγματικά καλό για τα ζώα!

Δεδομένου οτι δεν έχουν και ιδιαίτερη προτίμηση στο φαγητό , καθημερίνα ολα τα απορίμματα απο τις κουζίνες εστιατορίων της περιοχής καταληγουν σε ένα σωλήνα ο οποιος τα μεταφέρει σε αυτό το ιδιαίτερο αγρόκτημα.

Το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας ενέκρινε αυτό το φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο και μάλιστα έλεγξε τις κατσαρίδες λέγοντας ότι οι νεκρές κατσαρίδες δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες.

Στην πραγματικότητα, το σώμα τους περιέχει 71,2% πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί υψηλότερη μέτρηση από εκείνη του περουβιανού ιχθυάλευρου.

 

Οι κατσαρίδες δεν τρώνε μέρος του φαγητού τους ή κάποια τμήματα συνήθως  τρώνε από έξω προς τα μέσα και τρώνε επίσης με τη σειρά τους, αντί να συμπιέζονται μεταξύ τους.

Επί του παρόντος, αυτή η «υγιεινότερη» τροφή κοτόπουλου είναι δημοφιλής στην Κίνα και έχει αποδειχθεί ότι κάνει τα κοτόπουλα να γίνονται ισχυρότερα και ταχύτερα.

Λοιπόν, ποιος θα πίστευε ότι οι κατσαρίδες ήταν τέτοια χρήσιμα πλάσματα;