Αγροτικό κίνημα και Πολιτεία τιμούν για πρώτη φορά επίσημα την «Επανάσταση του Ρε Αλέξη»

Οι Αγροτικές Οργανώσεις (ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση και Ευρωαγροτικός), σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας των Αγροτών» και απόδοσης τιμής στους επαναστάτες αγρότες του 15ου αιώνα, διοργανώνουν μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,  σεμνή τελετή, αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στις 9:30 π.μ., έξω από τα Γραφεία της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), στην οδό Ανδροκλέους 4, στη Λευκωσία.

Η τελετή θα έχει διάρκεια μισής ώρας και κατά τη διάρκεια της θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στον χώρο όπου θα γίνει η τελετή, έχει τοποθετηθεί ένας βράχος, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Περιστερώνα Λευκωσίας, ένα από τα αρχηγεία του κινήματος του «Ρε Αλέξη». Πρόκειται για ένα συμβολικό μνημείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή όπου οι φράγκοι κατακτητές έσυραν, βασάνισαν και απαγχόνισαν τον «Ρε Αλέξη». Στην τελετή θα παρευρεθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδή.

Κοινή επιδίωξη του αγροτικού κινήματος και της Πολιτείας είναι όπως η «Ημέρα των Αγροτών», η οποία τιμάται επίσημα για πρώτη φορά φέτος, και η «Επανάσταση του Ρε Αλέξη», αναλυθούν και αναδειχθούν τόσο στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης όσο και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζονται συναντήσεις εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.