Αιφνιδίασε και πάλι ο Προδρόμου-Προβληματισμός και ανησυχίες για το νέο νομοσχέδιο

Η ΟΕΛΜΕΚ επικρίνει τον Υπουργό Παιδείας ότι αιφνιδίασε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με το νομοσχέδιο που τους παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα και τροποποιεί τα δεδομένα όσον αφορά στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Με βάση την πρόταση για την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, θα υπολογίζονται και θα συμψηφίζονται οι βαθμοί των εξετάσεων των δύο τετραμήνων.

Η διαδικασία – σε περίπτωση που εγκριθεί από τη Βουλή – θα γίνεται με τον τρόπο που διεξάγονται σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, όσον αφορά τον τρόπο θεματοθέτησης, διόρθωσης και βαθμολόγησης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι στην ουσία οι μαθητές θα δίνουν 2 φορές εξετάσεις και ο μέσος όρος θα τους δίνει πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια εξέλιξη διαστρεβλώνει τον ρόλο του σχολείου και ο προσανατολισμός θα αφορά ουσιαστικά μόνο την διενέργεια εξετάσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχίες.

Πρόσθεσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα συζητηθεί σε επαρχιακό επίπεδο στους συνδέσμους γονέων ώστε στη συνέχεια να ληφθεί τελική απόφαση.

Ο κύριος Διονυσίου είπε ότι πρέπει να διασφαλίζονται ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.