Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας στο Κίεβο

Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, η χώρα του οποίου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα στείλει προσεχώς άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία, έφτασε σήμερα στο Κίεβο, για μια επίσκεψη που δεν είχε προαναγγελθεί.

«Το πρώτο Leopard 2 έφτασε στο Κίεβο. Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα», έγραψε στο Twitter o Ουκρανός ομόλογός του, Ολέξιι Ρέζνικοφ, αναρτώντας μια φωτογραφία του όπου εικονίζεται μαζί με τον Πιστόριους να κρατάει ένα μοντέλο του γερμανικού άρματος σε μικρογραφία.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα Τρίτη.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία άλλη πληροφορία για αυτήν την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραλάβει σύντομα 120-140 άρματα από δυτικές χώρες, κυρίως γερμανικά Leopard 2, βρετανικά Challenger 2 και αμερικανικά Abrams. Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές και το Κίεβο ανησυχεί ότι δεν θα τα παραλάβει εγκαίρως για να αποκρούσει μια ενδεχόμενη ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.