Αιγύπτιος αστροναύτης στο προσεχές μέλλον

Το μεγάλο βήμα να στείλει δικό της αστροναύτη στην Αίγυπτο, πρόκειται να κάνει το Κάιρο, μελετώντας ήδη το πώς θα μπορέσει να αποστείλει έναν Αιγύπτιο αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής Διαστημικής Υπηρεσίας, Μοχάμεντ Ελ Κούσι, η Αίγυπτος ήδη επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο, προσθέτοντας ότι «ο αστροναύτης θα πρέπει να περάσει ψυχολογικές, φυσικές και τεχνικές δοκιμασίες για να εξασφαλίσει το πράσινο φως για την αποστολή».

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την αντίστοιχη Υπηρεσία Διαστήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Κάιρο και στην αιγυπτιακή Διαστημική Πόλη στο Κάιρο.

Ο κ. Ελ Κούσι τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Αιγύπτου με τον Οργανισμό Διαστήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός αραβικού μπλοκ στο πλαίσιο της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος.

Από την πλευρά του, ο Νάσερ Ρασίντ, Διευθυντής Πολιτικής και Νομοθεσίας της Υπηρεσίας Διαστήματος των ΗΑΕ, δήλωσε ότι ο αραβικός δορυφόρος 813 που παρέχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αποτελέσει την αρχή μιας πραγματικής συνεργασίας με την Αίγυπτο και μια ομάδα αραβικών χωρών, καθώς αποσκοπεί στην επίτευξη ενός αραβικού μπλοκ στην τομέα της διαστημικής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.