Αιμοκαθαιρόμενοι: Εμπαιγμός από τον ΟΚΥΠΥ – Στα κατεχόμενα θα ζητήσουν θεραπεία

Δεν έχουν άλλη επιλογή από το νοσηλευτήριο της κατεχόμενης πόλης, προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους.

Εφόσον δεν τροχοδρομηθούν αμέσως λύσεις στα προβλήματα της μονάδας αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, οι Αιμοκαθαιρόμενοι είναι αποφασισμένοι να μεταβαίνουν μελλοντικά για σκοπούς θεραπείας στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η οποία  είναι καλύτερα στελεχωμένη από Τουρκοκύπριους γιατρούς.

Οπως αναφέρει στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο πρόεδρος των αιμοκαθαιρόμενων ελεύθερης Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος, δυστυχώς ο εμπαιγμός, όπως τον χαρακτήρισε, του ΟΚΥπΥ σε βάρος των αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου εξακολουθεί να υφίσταται, και από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει  την ελεύθερη Αμμόχωστο ως επαρχία, οι 45 αιμοκαιθαρόμενοι της περιοχής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στο νοσηλευτήριο της κατεχόμενης πόλης, προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους.

Ο κ. Κέζος αναφέρθηκε σ’ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, λέγοντας ότι στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο υπάρχουν 15 κρεβάτια για σκοπούς θεραπείας των ασθενών, ενώ στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, υπάρχουν επτά κρεβάτια και μόνο τρεις καρέκλες για αναμονή των ασθενών…

Ο πρόεδρος των Αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση που είχαν οι αιμοκαθαιρόμενοι από τον ΟΚΥπΥ και το αρμόδιο υπουργείο ήταν μια σκέτη κοροϊδία.

Ο κ. Κέζος κατήγγειλε ότι πριν από δύο χρόνια αντικατέστησαν τα μηχανήματα της μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με καινούργια και τα παλιά μηχανήματα τα έστειλαν… ως «καλά» μηχανήματα στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. «Πρόκειται για μηχανήματα κάποιας ηλικίας, τα οποία υπολειτουργούν και συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Διερωτώμαι τι θα απογίνει ο ασθενής, εάν την ώρα της θεραπείας το μηχάνημα υποστεί βλάβη και σταματήσει να λειτουργεί», σημείωσε.

Στην επιστολή προς τον εκτελεστικό γενικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ, ο πρόεδρος των Αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου επισημαίνει, επίσης, πως δεν υπάρχουν νεφρολόγοι on call καθημερινά για διαχείριση των έκτακτων περιστατικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.