Αισχροκέρδεια από τις αυξήσεις των τιμών καυσίμων

Οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο αυξήσεων στην ΕΕ

Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων επαναφέρει ξανά το ζήτημα του ολιγοπωλίου που υπάρχει στον τομέα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, τα τελευταία χρόνια οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο αυξήσεων στην ΕΕ.

Το ΑΚΕΛ με χθεσινή ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι η μελέτη της ίδιας της κυβέρνησης έχει διαπιστώσει από το 2015 ότι δεν υπάρχουν συνθήκες ανταγωνισμού στον τομέα των καυσίμων στον τόπο μας, με αλυσιδωτές συνέπειες στην αγορά και τις τιμές.

Όπως υπογραμμίζει, η κυβέρνηση όφειλε εδώ και χρόνια να είχε προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες -που έχουν επανειλημμένα υποδειχθεί και από το ΑΚΕΛ- ώστε να αλλάξει το τοπίο στο χώρο των καυσίμων. «Λύσεις υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να εξευρεθεί είναι η βούληση της κυβέρνησης να προστατεύσει τους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των εταιρειών», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσίμων πήραν την ανιούσα μετά τον τερματισμό του lockdown, παρά το ότι σπάνια έως καθόλου δεν κατέβηκε η τιμή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.