Αησεμντέν Ακίν: «Πρακτικές εκφοβισμού στα κατεχόμενα – Δεν είμαι το τελευταίο θύμα της τουρκικής παρέμβασης»

Η κατάσταση στα κατεχόμενα εξελίσσεται σε κάτι το οποίο κινείται πέραν από πρακτικές εκφοβισμού κατήγγειλε η Τουρκοκύπρια ανταποκρίτρια του ΑΣΤΡΑ Αησεμντέν Ακίν, με αφορμή την απόφαση του τουρκικού Υπορυγείου Εξωτερικών να καταθέσει μήνυση εναντίον της, με την κατηγορία της προσβολής του τουρκικού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Κατεχόμενα: Νέες επιθέσεις Τατάρ σε δημοσιογράφο και συνδικαλιστή

Μιλώντας το απόγευμα στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Η επικαιρότητα αλλιώς» η Ακίν ανέφερε ότι στα κατεχόμενα καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα ένα κλίμα που κινείται στη λογική να μην αγγίζει κανένας την καυτή πατάτα για να μην καεί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ίδια δεν είναι το τελευταίο θύμα της τουρκικής παρέμβασης στα κατεχόμενα και τη δημόσια ζωή της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την ώρα που το κύμα υποστήριξης στο πρόσωπο της Ακίν αυξάνεται στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές, η Τουρκοκύπρια ανταποκρίτρια υποστήριξε ότι υπάρχει μια λίστα με ονόματα ατόμων που είτε έχουν παρόμοιες με τις δικές της απόψεις είτε ανήκουν στην ΤΚ αντιπολίτευση και εκφράζονται επικριτικά κατά της Τουρκίας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι σιγά σιγά θα έρθει, «η δική τους σειρά» όπως είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε στον ΑΣΤΡΑ η Ακιν της ζητήθηκε να μεταβεί στην Τουρκία για να δώσει κατάθεση, κάτι το οποίο δεν θα πράξει όπως είπε, ωστόσο θα δώσει κατάθεση στα κατεχόμενα η οποία θα αποσταλεί στο δικαστήριο που χειρίζεται την υπόθεσή της στην Άγκυρα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.