Αίσιο τέλος στην υπόθεση Ιάσωνα Κυνηγόπουλου – Ικανοποίηση στο ΥΠΕΞ για επαναπατρισμό του

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για το αίσιο τέλος της υπόθεσης γονικής απαγωγής του Ιάσωνα Κυνηγόπουλλου, η οποία έληξε με τον επαναπατρισμό του από τις Φιλιππίνες το Σάββατο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, χάριν στις συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Φιλιππίνων έγινε κατορθωτό να υπερπηδηθούν όλες οι νομικές, δικαστικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η αφαίρεσή του από τον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων για έξοδο από τις Φιλιππίνες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Υπουργείο έχει αναλάβει το κόστος επαναπατρισμού του Ιάσωνα και επανένωσης του με την οικογένειά του στην Κύπρο, τον οποίο καλωσορίζει και του εύχεται ομαλή επανένταξη στην κυπριακή κοινωνία και καλή πρόοδο.

Σημειώνεται ότι ο Ιάσωνας μεταφέρθηκε σε ηλικία 6 χρονών στις Φιλιππίνες από τη μητέρα του, η οποία κάποια στιγμή τον άφησε μόνο για να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ιάσωνας έμεινε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς είχαν λήξει και ως εκ τούτου οι αρχές των Φιλιππίνων τον θεωρούσαν παράτυπο μετανάστη. Σήμερα ο Ιάσωνας είναι 18 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.