Αισιοδοξία για την αύξηση πτήσεων προς Κύπρο

Ο προγραμματισμός των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών προς την Κύπρο για του μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι αρκετά αισιόδοξος δήλωσε η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Marketing και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται 663 πτήσεις τη βδομάδα ενώ από το τέλος του μήνα θα αυξηθούν στις 700. Η κ Κουρούπη επεξήγησε ότι στο σύνολο των 700 πτήσεων που αναμένονται από το τέλος του μήνα, οι 200 προέρχονται από τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ οι υπόλοιπες 500 πτήσεις προέρχονται από άλλες χώρες που συνεισφέρουν σε αφίξεις προς την Κύπρο όπως η Γερμανία Αυστρία Πολωνία Γαλλία οι Σκανδικαβικές χώρες , τα κράτη της Βαλτικής και του Κόλπου.

Μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη βδομάδα, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την κ. Κουρούπη 83 πτήσεις, ενώ τον Αύγουστο θα ξεπεράσουν τις 100 τη βδομάδα . Από τη Ρωσία διενεργούνται είπε γύρω στις 100 τη βδομάδα ενώ προγραμματισμένες πτήσεις διενεργούνται και από άλλες χώρες. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την κ. Κουρούπη για το μήνα Ιούλιο καταγράφεται μείωση των πτήσεων κατά 50% σε σύγκριση με το 2019 ενώ το πρώτο εξάμηνο οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι κάτω του 20% σε σχέση με το 2019.

Η κ. Κουρούπη ανέφερε ότι γενικότερα παρά την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και την περίληψή της στην κατηγορία βαθύ κόκκινο από το ECDC αρκετές χώρες περιορίζουν τις απαγορεύσεις για τους εμβολιασμένους και τους δίδουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν.
Πρόκειται ωστόσο όπως ανέφερε η κ. Κουρούπη για μια χρονιά κατά την οποία θα υπάρχει συνεχής αναθεώρηση του πτητικού προγράμματος αναλόγως της πορείας της πανδημίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.