Με αισιοδοξία μπορούμε με τον Α. Μαυρογιάννη για την Κύπρο μας

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών και οι πολίτες καλούνται την ερχόμενη Κυριακή να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, κ.κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, για το ποιος θα είναι τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια για την Κύπρο μας ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι πολίτες γνώρισαν και ξέρουν πλέον ποιος είναι ο κ. Χριστοδουλίδης και ποιος είναι ο κ. Μαυρογιάννης. Ανεξαρτήτως κομματικο-πολιτικού και ιδεολογικού χώρου, καλούνται την Κυριακή να επιλέξουν Πρόεδρο που μπορεί να ανταποκριθεί στις κρίσιμες στιγμές που έρχονται για την Κύπρο μας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν διαθέτει εχέγγυα αξιοπιστίας για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κύπρου. Οι θέσεις του κ. Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό είναι θέσεις που στηρίζονται από αντιομοσπονδιακές δυνάμεις, όπως είναι η ΕΔΕΚ, η Ελένη Θεοχάρους και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, του οποίου οι θέσεις στο εθνικό μας θέμα είναι «ομιχλώδεις». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από το βράδυ ήδη της Κυριακής ο «απορριπτικός» και αποτυχημένος Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε στήριξη στον κ. Χριστοδουλίδη. Το Κυπριακό στα χέρια του κ. Χριστοδουλίδη σημαίνει στασιμότητα και οπισθοδρόμηση με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική μας υπόθεση αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας.

Η αξιοπιστία του κ. Χριστοδουλίδη έχει κλονιστεί ακόμη περισσότερο και λόγω του αχταρμά με τον οποίο θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο κατεστημένο του τόπου που ετοιμάζεται για εξουσία με βολέματα και διαμοιρασμό θέσεων και όχι για προσφορά προς τον τόπο.

Απέναντι στον κ. Χριστοδουλίδη βρίσκεται η πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Υποψήφιος που δεν ανήκει σε καμία κομματική παράταξη, αλλά απέδειξε διαχρονικά από τη θέση του τεχνοκράτη ότι υπηρετεί και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά συμφέροντα του τόπου μας. Ο Α. Μαυρογιάννης διαθέτει ικανότητες, γνώσεις και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση του Κυπριακού και είναι έτοιμος να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να υπάρξει ξανά ελπίδα για λύση και επανένωση. Ο Α. Μαυρογιάννης μπορεί να ενώσει από την Αριστερά μέχρι την προοδευτική Δεξιά και να δώσει νέο αέρα και νέα πνοή στη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι ο υποψήφιος που βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου και του λαού μας. Είναι ο υποψήφιος με κύρος και γνώσεις εντός και εκτός Κύπρου, με αρχές και αξίες. Είναι ο Πρόεδρος που αξίζει να έχει σήμερα η Κύπρος μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.