Αισιοδοξία για θετική κατάληξη στο πρόβλημα με τους υπάλληλους επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια

Οι θέσεις των υπαλλήλων επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου δεν έχουν ακόμη κατοχυρωθεί, ωστόσο οι επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών συνεχίζονται και υπάρχει σύμπνοια απόψεων και αισιοδοξία για θετική κατάληξη, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΑΣΕΥ Πάφου, Ανδρέας Ανδρέου.

Τόνισε ότι οι συντεχνίες ζητούν να αποδεχτεί η νέα εταιρεία, που θα εξυπηρετεί από τις αρχές του ερχόμενου χρόνου την EASY JET, να απορροφηθούν όλοι εργαζόμενοι με βάση τη σύμβαση που υπάρχει και είναι υπογεγραμμένη από την Hermes. Η σύμβαση αυτή, εξήγησε, περιλαμβάνει πρόνοια ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολύονται σε περίπτωση που αλλάξει η εταιρεία και ότι θα ισχύουν οι ίδιοι όροι και ωφελήματα που τους οποίους είχαν προσληφθεί.

Ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου Πέτρος Δημοσθένους, ανέφερε ότι γνώριζαν ότι εδώ και ένα χρόνο η Hermes είχε την πρόθεση να ανοίξει τα αεροδρόμια και οι συντεχνίες είχαν προβλέψει ότι ίσως άλλαζαν εταιρείες γι’ αυτό και κατάφεραν να υπογραφεί σχετική πρόνοια για διασφάλιση της απορρόφησης των εργαζομένων.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η νέα εταιρεία δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί τη σύμβαση με εξαίρεση όμως τον όρο ότι πρέπει να απορροφήσει το υφιστάμενο προσωπικό.

Τόνισε ότι για τις συντεχνίες δεν τίθεται θέμα πλεονασμού από καμιά εταιρεία.

Οι κύριοι Ανδρέου και Δημοσθένους υπογράμμισαν την ετοιμότητα των συντεχνιών να διεκδικήσουν με δυναμικά μέτρα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν αισιοδοξία ότι το υπουργείο μεταφορών με σημερινή του ανακοίνωση θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό προς όφελος των εργαζομένων στα αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.