Αίτημα αλλαγής της απάντησης στις κατηγορίες υπέβαλε ο Τζιωνής για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Την πρόθεσή του να αλλάξει την απάντησή του σε κάποιες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που παραδέχτηκε στις 13 Ιουνίου, εξέφρασε σήμερα, μέσω του δικηγόρου του, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιωνής είχε δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επίσης ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή,  Λευτέρης Σολωμού, η 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι στις 13 Ιουνίου είχαν δηλώσει μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου κρατούνται, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το οποίο άρχισε την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας του τρόπου με τον οποίο ο δράστης σκότωσε το ζεύγος.  Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς των θυμάτων και των δραστών αλλά και δημοσιογράφους και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο νέος δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορούμενου, σε αντικατάσταση του προηγούμενου δικηγόρου, έπειτα από σχετικό αίτημα νομικής αρωγής που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουνίου, οπόταν η Κατηγορούσα Αρχή απήγγειλε τις κατηγορίες στους κατηγορούμενους, ο Τζιωνής εμφανίστηκε αρχικά ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, ο οποίος παρουσιάστηκε λίγο αργότερα και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη. ‘Επειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν, ο Τζιωνής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι απάλλαξε τον εν λόγω δικηγόρο από την εκπροσώπηση του και πως μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης δεν θα χρειαζόταν δικηγόρο.

Ο κ. Αναστασίου ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής ποιά είναι η απάντηση του πελάτη του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. «Αν δεν κάνω λάθος έχει απαντήσει παραδοχή», είπε για να τον διορθώσει το δικαστήριο λέγοντας του ότι απάντησε παραδοχή σε όλες εκτός από μια.

Ακολούθως εξέφρασε την πρόθεση του πελάτη του, την οποία του εξέφρασε σε συνάντηση που είχαν όπως είπε, «να υπάρξει αίτημα αλλαγής απαντήσεως σε όποιες κατηγορίες κρίνω ότι χρήζει αίτημα αλλαγής, βεβαίως μετά τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού».

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο δικηγόρος του  Λευτέρη Σολωμού, Ευάγγελος Χειμώνας, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι αποσύρεται από δικηγόρος του κατηγορούμενου λόγω διαφωνίας που προέκυψε μεταξύ τους ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθούσε.

Στη συνέχεια, ο Σολωμού ζήτησε χρόνο 3 εβδομάδων προκειμένου να υποβάλει αίτημα νομικής αρωγής και να διορίσει νέο δικηγόρο. Ανέφερε επίσης ότι η διαφωνία του με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο του προέκυψε την περασμένη Παρασκευή όταν, όπως ισχυρίστηκε, του εισηγήθηκε να παραδεχθεί κάποια γεγονότα που δεν έχει διαπράξει.

‘Υστερα από ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν θα στερήσει το δικαίωμα από κανένα κατηγορούμενο να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, απορρίπτοντας ωστόσο το αίτημα για παραχώρηση τριών εβδομάδων για διορισμό νέου δικηγόρου.

Όπως είπε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ζητά ο κατηγορούμενος είναι πολύ μεγάλο, τονίζοντας ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να προχωρήσει πολύ σύντομα.

Το Δικαστήριο παραχώρησε χρόνο μιας μόνο εβδομάδας για τον διορισμό δικηγόρου, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Πογιατζής, θα πρέπει να είναι έτοιμος να τοποθετηθεί στις 5 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί , οπόταν ορίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας.

Ο Σολωμού αποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι αρκετός χρόνος η μια εβδομάδα για να βρω δικηγόρο και να αποδείξω την αθωότητα μου».

Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης της Σάρας Σιάμς και του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Σωτήρης Αργυρού και Μάριος Γεωργίου, αντίστοιχα, έφεραν ένσταση στον χρόνο που ζητούσε ο Σολωμού για εξεύρεση δικηγόρου, προτάσσοντας τα δικαιώματα των πελατών τους και ζητώντας όπως η διαδικασία συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσαν εβδομάδας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί από το προηγούμενο Κακουργιοδικείο.

Όπως είπαν, δεν αντιτίθενται να δοθεί ένας εύλογος χρόνος στον κατηγορούμενο για να βρει δικηγόρο, σημειώνοντας ότι ο χρόνος των τριών εβδομάδων θα εκτροχιάσει την όλη διαδικασία.

Ο δικηγόρος της Σιάμς επιφύλαξε επίσης το δικαίωμα να εγείρει ενδεχομένως θέμα για το κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας Πολίνα Ευθυβούλου ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση θα είναι ο Αστυφύλακας Παναγή.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.