Αίτημα για εισαγγελική έρευνα για διασύνδεση Χρυσής Αυγής Κύπρου – Χ.Α. Ελλάδας

Κανονικά ο βουλευτής του ΕΛΑΜ στην Επιτροπή Άμυνας αποφάσισε η Επιτροπή Επιλογής

Έλα στο Google News

Το ΑΚΕΛ έθεσε «ενώπιον της Προέδρου της Βουλής και των υπόλοιπων κομμάτων το αίτημα η Βουλή, διά της Προέδρου, να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να τον καλέσει να προχωρήσει τις έρευνες σε ό,τι αφορά τη σχέση και τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής Κύπρου με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα μετά και την τελική καταδίκη ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Αυτό δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής, η οποία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για συμμετοχή του ΕΛΑΜ στην Επιτροπή Άμυνας.

Υπενθύμισε ότι αυτό το αίτημα υποβλήθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά «δεν έχουμε πρόοδο και αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα» και πρόσθεσε ότι «μια τέτοια ενέργεια από τη Βουλή κρίνουμε ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες να έχουμε αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα».

«Αν καταλήξει σε διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το ΕΛΑΜ και με εγκληματικές δραστηριότητες, τότε θα παρασχεθούν νομικά εργαλεία για περαιτέρω δράση από πλευράς Βουλής», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει δοθεί χρόνος μέχρι την επόμενη σύσκεψη αρχηγών στην Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα να τοποθετηθούν. «Θα πρέπει η έρευνα να καλύψει τα πάντα, από την εμφάνιση του ΕΛΑΜ ως παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο και τη συνολική δράση του», πρόσθεσε.

Ο Γ. Λουκαΐδης υπενθύμισε ακόμα ότι κ. Χρίστου σε εκπομπή του «Σίγμα» «είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ότι “είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου” και ενημέρωσε ότι είχαν αιτηθεί την εγγραφή τους ως Χρυσή Αυγή Κύπρου, αλλά απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών». Είπε ακόμη ότι το αίτημα του ΑΚΕΛ «δεν είναι τυχαίο» αφού υπάρχει ψήφισμα της Βουλής, «που από το 2017 ζητούσε από τις Αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης ώστε να πράξουν αυτό που απαιτήσαμε από τον Γενικό Εισαγγελέα».

Η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε χθες ομόφωνα ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, που να δικαιολογεί τη μη συμμετοχή ενός βουλευτή σε οποιαδήποτε επιτροπή. Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Άμυνας θα συνεδριάσει κανονικά. Διευκρίνισε πως αν και εφόσον αποδειχθούν οι καταγγελίες, η Επιτροπή θα εξετάσει εκ νέου το θέμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.