Αιτήσεις για εκταρικές επιδοτήσεις – Αλλάζει η νομοθεσία για τα χαλίτικα

32 χιλιάδες αιτήσεις για εκταρικές επιδοτήσεις αναμένονται να υποβληθούν και οι ενδιαφερόμενοι θα μοιραστούν το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για εκταρικές και άλλες επιδοτήσεις έχει ήδη ξεκινήσει από τις 18 Μαρτίου και θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 18 Απριλίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά ή στα Επαρχιακά Γραφεία του ΚΟΆΠ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Επίτροπος του ΚΟΆΠ, Ττίμης Ευθυμίου τόνισε ότι όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 18 Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μέχρι τις 14 Μαΐου 2019, με σχετική μείωση. Εξήγησε ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης, θα επιβάλλεται μείωση 1% στη δικαιούμενη επιδότηση. Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι θα πρέπει να υποβάλλονται και οι αιτήσεις εκείνων που συμμετέχουν στις αγροπεριβαλλοντικές ή βιολογικές δεσμεύσεις, ώστε να μη διακοπεί η πενταετής επιδότησή τους.

Ο κ. Ευθυμίου αναφορικά με τις Κεφαλικές Επιδοτήσεις οι οποίες αφορούν τους γεωργοκτηνοτρόφους για το 2018, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Μάρτη θα πληρωθούν όλες. Παράλληλα όπως είπε, εντός Απριλίου θα ξεκινήσει η υποβολή για τις νέες Κεφαλικές Επιδοτήσεις.

Σχετικά με τα χαλίτικα τεμάχια, ο επίτροπος του ΚΟΑΠ, ανέφερε ότι από φέτος αλλάζει η νομοθεσία και θα επιδοτούνται μόνο οι νόμιμοι δικαιούχοι. Αυτοί δηλαδή που έχουν σύμβαση με το κράτος για χαλίτικα ή αυτοί που έχουν υποβάλει αίτηση για εκμίσθωση ή υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης με το κράτος.

Όσον αφορά τα Τ/Κ τεμάχια, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι εκείνοι που καλλιεργούν Τ/Κ τεμάχια, θα επιδοτηθούν φέτος, κανονικά, αλλά θα είναι η τελευταία χρονιά, γιατί, όπως είπε, έχουν ξεκινήσει οι νομοθετικές αλλαγές και ρυθμίσεις.

Χριστίνα Γ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.